Biće hala za Partizan

Bivša ministarka sporta o izgradnji trening-hale za KK Partizan. (Blic, 28. 4. 2010. godine)
„Ministarstvo omladine i sporta će učiniti sve da Partizan dobije svoju halu u najkraćem mogućem roku.“

Nakon što su se u proleće 2010. košarkaši Partizana kvalifikovali u četvrtfinale Evrolige ministarka sporta im je čestitala i primetila da „iako Partizan nema svoje objekte, on ima ime koje je prepoznatljivo širom Evrope i koje zahvaljujući odličnim rezultatima ima vrednost za potencijalne ulagače“. (RTS, 20. 3. 2010. godine) Šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević uzvratio je ministarki „da se nada da će biti pronađeno rešenje kojim će taj problem biti trajno rešen i kojim će se omogućiti da Partizan nastavi da postiže značajne rezultate“.

Dve nedelje kasnije, kada je Partizan već ušao među četiri najbolja kluba Evrope, ministarka se sastala sa predsednikom kluba Predragom Danilovićem i tom prilikom najavila izgradnju nove trenažne hale kao podršku KK Partizan.

„Razmenili smo mišljenja. Razgovarali smo gde bi bila dvorana, a ponudićemo idejni projekat i lokaciju.“

B92, 12. 4. 2010. godine

Prvi potez načinjen je dva meseca kasnije. Ministarka sporta i gradonačelnik Beograda potpisali su sporazum o zajedničkoj izgradnji trening hale za potrebe košarkaša Partizana, a planirano je da objekat bude u blizini hale „Pionir“. Najave su bile da će gradnja početi krajem 2010. i biti završena tokom naredne godine. Kasnije je početak odložen za maj 2011, ali je do tada predstavljena samo maketa buduće hale.

Prošlo je još pola godine da bi ministarka na sastanku sa Duškom Vujoševićem, koji je u međuvremenu postao predsednik JSD Partizan, saopštila da je izrada projekta – u toku.

„Razgovarali smo i o raznim projektima u infrastrukturi, konkretno o hali Partizana. Izrada glavnog projekta je u toku, a tema razgovora je bila dinamika izgradnje.“
Kurir, 16. 11. 2011. godine

Iako ministarka sporta u svojoj izjavi nije precizirala kada će Partizan dobiti halu, već dva najavljena roka su probijena. Uskoro će se navršiti dve godine od obećanja o „najkraćem mogućem roku“, a nikakvi radovi još nisu otpočeli. U međuvremenu dogodilo se i to da Snežana Samardžić Marković podnese ostavku na ministarsku funkciju.

„Neispunjeno“ za bivšu ministarku sporta.