Besplatna vožnja za đake i nastavnike

Gradonačelnik Novog Pazara o besplatnom prevozu za osnovce i zaposlene u školama. (Regionalna televizija, 26. 9. 2011. godine)
„Svi učenici osnovnih škola u Novom Pazaru imaće besplatan prevoz gradskim autobusima, tokom cele godine. Besplatan prevoz će imati i svi radnici, dakle nastavnici, učitelji i svi koji rade u osnovnim, ali i profesori u srednjim školama.“

Petogodišnji ugovor o besplatnom prevozu za učenike osnovnih škola i nastavnike potpisan je sa firmom „Sandžaktrans“ u septembru 2011, a Gradska uprava će za tu uslugu mesečno izdvajati milion i 900 hiljada dinara. Ugovorom je obezbeđen i popust od četrdeset odsto za učenike srednjih škola i starije od šezdeset pet godina, dok su radnici dobili popust od dvadeset odsto.

Međutim, Novi Pazar je jedan od retkih gradova u Srbiji gde još uvek ima đaka pešaka, koji stižu iz zabačenih sela i koji ne mogu da koriste pogodnosti besplatnog prevoza.

„Mi i na tom problemu pokušavamo da radimo u pravom smeru i očekujemo da do kraja ove (2011.) godine obezbedimo kombi vozila kako bi tim učenicima koji žive u najudaljenijim mestima mogli da pomognemo, i kako deca ne bi pešačila na desetine kilometara do osnovne škole.“

gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, Regionalna televizija, 26. 9. 2011. godine

Grad je za tu namenu aplicirao kod Ministarstva prosvete tražeći da im obezbede dva mini busa i trenutno se čeka na odgovor.

S obzirom na urađeno Mahmutović dobija ocenu „ispunjeno“, a Istinomer će pratiti da li će i problem đaka pešaka biti rešen.