Besna Kobila ne gleda poklonima u zube

Bivši direktor JP „Skijalište Besna Kobila“ o donacijama koje su dobijene od JP „Skijališta Srbije“. (sajt JP „Besna Kobila 27. 4. 2012. godine)
„Nakon prošlogodišnjih donacija tabača za sneg ‘Jumbo’ i ski lifta ‘Suvo rudište’ , od strane JP ‘Skijališta Srbije’ , ovom najnovijom donacijom Agregata za struju, dokazana je velika i nesebična podrška menadžmenta JP ‘Skijališta Srbije’ prema nama.“

Iako je bivši direktor „Skijalište Besna Kobila“ tada isticao posebnu naklonost Skijališta Srbije prema njegovom preduzeću i vredne poklone koje je to vranjsko skijalište dobilo u prethodne dve godine, ispostavilo se da ta „ljubav“ baš i nije tolika. Naime, sredinom januara JP „Besna Kobila“ dobila je dopis u kojem stoji da mora da vrati Skijalištima Srbije i tabač snega i agregat.

Uvidom u raniji ugovor sa Skijalištima Srbije novo rukovodstvo „Besne Kobile“ je utvrdilo da nije ni bilo reči o poklonima, već da su mašine bile samo ustupljene na korišćenje, kao i da Skijališta imaju pravo da ih traže nazad. Tako je ispalo da je poklon samo ski-lift „Suvo rudište“, koji, na žalost, nikada nije postavljen i dat skijašima na korišćenje.

Nije baš jasno da li bivši direktor „Besne Kobile“ nije čitao ugovor sa Skijalištima ili je pokušao da ga prikaže povoljnijim nego što jeste, tek pokazalo se da je tačno samo deo onoga što je pričao. Zato mu Istinomer daje ocenu „poluistina“.