Dragan Janjić

Datum rodjenja: 9. 7. 1969.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 9. 7. 1969.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1969. godine.

Osnovnu i srednju školu završio je u Vranju. Diplomirao je 2007. na odeljenju novosadskog Fakulteta za uslužni biznis (FABUS) u Vranju, na smeru Menadžment u ekonomiji.

Radio je desetak godina kao privatnik.

U periodu 2008 – 2011. bio je pomoćnik gradonačelnika Vranja za Nacionalni investicioni plan i ekonomski i regionalni razvoj. U isto vreme bio je član dva upravna odbora lokalnih javnih preduzeća: Apoteke i Komrada.

Aprila 2011. preuzeo je rukovođenje javnim preduzećem „Skijalište Besna Kobila“.

Član je Nacionalnog razvojnog saveta za region Južne i Istočne Srbije, a bio je i na pozicijama Koordinatora radne grupe za zaštitu životne sredine u okviru izrade Strategije razvoja grada Vranja, kao i člana Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Vranja. Novembra 2012. imenovan je na mesto direktora vranjske filijale Uprave za trezor, mada se kasnije pojavila informacija da je radio na mnogo nižoj poziciji od direktorske. Sredinom decembra iste godine ponovo je postavljen na mesto pomoćnika gradonačelnika, a smenjen godinu kasnije kada je URS izbačen iz vlasti.

Samo 7 dana nakon što je smenjen sa mesta pomoćnika gradonačelnika, njegov stranački kolega Ivan Stojković zaposlio ga je u privrednom društvu „Slobodna zona“ čiji je osnivač Grad Vranje.  Nakon što nekoliko meseci gradonačelnik Vranja Zoran Antić nije želeo da prebacuje platu za Janjića, on je pomoć potražio na sudu. Naknadno su mu isplaćene zarade.

Na sajtu preduzeća stoji da je Janjić zadužen za poslove u sektoru za razvoj i marketing.