Bar jedan bioskop za Čačane

Predsednik Skupštine grada Čačka o otvaranju bioskopa. (Ozonpress, 22. 11. 2012. godine)
"Čačak će u 2013. godini konačno dobiti najmanje jedan savremeni bioskop."

Čačak je jedan od retkih većih gradova u Srbiji koji nema bioskop. Iako gradska vlast najavljuje izgradnju novog bioskopa još od 2008. godine to se do danas nije dogodilo.

Krajem 2012. godine predsednik Skupštine grada ponovo je aktuelizovao tu temu. Negovanović je tada izjavio da je gradsko rukovodstvo rešeno da Čačak u 2013. godini dobije „najmanje jedan“ moderno opremljen bioskop. Ideja rukovodstva je bila da se u postojećem Domu kulture kupi neophodna oprema kako bi se organizovale i filmske projekcije. Međutim, od toga po svemu sudeći neće biti ništa jer u budžetu grada nisu predviđena dovoljna sredstva za kupovinu savremenog DCP uređaja, koji od 30. juna zamenjuje filmsku traku.

„U budžetu grada za nabavku nedostajuće bioskopske opreme planirano je 3,5 miliona dinara ali se ispostavilo da je danas cena najeftinijeg DCP uređaja 100.000 evra, odnosno 140.000 evra. Projekcija filmova nastaviće se na sadašnji način koji funkcioniše od početka januara ove godine, a to je prikazivanje domaćih i evropskih filmova 2 puta mesečno.“

pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Aleksandar Dačić, Ozonpress, 25. 3. 2013. godine

Pošto je sasvim izvesno da Čačak ove godine neće dobiti ni jedan moderan bioskop obećanje predsednika Skupštine grada ocenjujemo sa „neispunjeno“.