Gde se dede bioskop?

Gradonačelnik Čačka o izgradnji Kulturnog centra za film i muziku. (Čačanski glas, 18. 7. 2008. godine)
„Novi Kulturni centar za film i muziku zaživeće u prostorijama bioskopa Sutjeska, bioskopa Prag, nekog drugog zdanja ili će biti izgradjen potpuno nov.“

Od nekada dva, Čačak je sada spao na jedan bioskop, Sutjeska. Na žalost, ni njega ne posećuje veći broj posetilaca, neretko projekcije se otkazuju, pa će uskoro i on prestati sa radom jer je na njegovom mestu predviđena izgradnja poslovno stambenog kompleksa. A moglo je biti sasvim drugačije.

Sredinom 2008. na zajedničkoj konferenciji za novinare gradonačelnika Čačka i reditelja Emira Kusturice najavljena je izgradnja Kulturnog centra za film i muziku. Kusturica je bio vrlo konkretan govoreći da bi„prostor bi estetski morao da liči na staru fabriku, a u svojoj strukturi da ima tri bioskopske sale u okviru multipleksa, jednu muzičku dvoranu za 1.000 ljudi, knjižaru i restoran.“ (Čačanski glas, 18. 7. 2008. godine)

Krajem iste godine, kako su tvrdili gradski čelnici, dogovor je postignut.

„Kulturni centar biće u samom centru grada, u starom i sada zapuštenom zdanju Ljujića magacin, kojim je Kusturica oduševljen. Proteklih meseci gradski čelnici su pribavili gotovo sve neophodne saglasnosti, a radovi na adaptaciji i uređenju same lokacije trebalo bi da počnu na proleće.“

Press, 1. 12. 2008. godine

Ni na proleće, niti kasnije Čačani nisu dobili obećani Kulturni centar za film i muziku. Zbog toga Istinomer gradonačelniku Čačka daje ocenu „neispunjeno“.