Autoputem kroz Vojvodinu

Predsednik pokrajinske Vlade o izgradnji poluautoputa kroz Vojvodinu i tunela kroz Frušku Goru. (RTVojvodine, 17. 9. 2008. godine)
„U naredne četiri godine taj autoput je definisan kao nešto što moramo realizovati.“

Nakon najave o izgradnji poluautoputa kroz Vojvodinu Pajtić je predočio sve pozitivne aspekte tog plana – od ekonomskog, privrednog do ekološkog.

„Poluautoput sa četiri saobraćajne trake, koji će ići od granice Srbije sa Rumunijom preko Vojvodine do autoputa između Beograda i Zagreba, koštaće oko 280 miliona evra. Izgradnjom tunela ispod Fruške gore praktično će prestati saobraćaj preko te planine i ona će se sva okrenuti turističkim potencijalima.“
RTV 17. 9. 2008. godine

Planirano je da se do sredine 2009. održe rasprave o tom projektu u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji i Šidu, a potom i javna rasprava u Skup­štini Vojvodine. Sve je, ipak, poprilično okasnilo, pa je rasprava održana tek 2011. Neposredno pre nje u Skupštini Vojvodine Pajtić je izjavio da je sastavljen dokument od preko dvesta strana koji obuhvata devet najvažnijih oblasti.

„Prvi veliki projekat tog master plana biće izgradnja tunela kroz Frušku goru, koji je jedan od prioriteta infrastrukturnog razvoja čitave pokrajine. Tunel je važan iz privrednog i ekološkog ugla, povezaće Bačku i Srem i osloboditi Frušku goru izduvnih gasova motornih vozila I drugih zagađenja.“

RTV 29. 3. 2011. godine

Usvajanje master plana bilo je predviđeno za oktobar 2011. godine. Međutim, „Master plan održivog razvoja Fruške gore od 2012 – 2022. godine“ još nije usvojen u pokrajinskom parlamentu, a radove je Pajtić najavio za iduću godinu.

„Očekujem da u narednih godinu dana bude završen projekat i počne izgradnja tunela kroz Frušku goru, a prve procene govore da će koštati oko 38 miliona evra.“

Tanjug 5. 5. 2011. godine

O ambicioznom projektu govori se u pokrajinskoj administraciji već pune tri godine, a nije se mnogo odmaklo od početka. Ipak, rok još nije istekao, pa Istinomer Pajtiću daje ocenu „radi se na tome„.