Ako sruše Đilasa – izlazimo iz Vlade!

Lider SDPS-a o rušenju vlasti u Beogradu. (Blic, 20. 7. 2013. godine)
"Ukoliko bi krenuli da ruše vladu u Beogradu, mi bismo istog sekunda izašli iz republičke Vlade."

Lider Socijaldemokratske partije Srbije bio je, nakon ulaska u Vladu koju predvode SPS i SNS, čvrst u stavu da neće dozvoliti da se menja vlast u Beogradu.

Na pitanje da li je tačno da je jedan od njegovih uslova za ulazak u Vladu bio da se ne ruši vlast u Beogradu, Ljajić je odgovorio:

„Moram da kažem da to nije ušlo u koalicioni sporazum, ali mi ne bismo blagonaklono gledali ako bi sadašnja vladajuća koalicija krenula da ruši vladu u Beogradu. Ne znam kako bismo mi mogli da ostanemo u toj vladi ako bi se to kojim slučajem dogodilo. Mi smo u koaliciji sa DS u Beogradu i bilo bi iracionalno da tu vladu neko ruši.“
Blic, 20. 7. 2013. godine

Iako odbornici SDPS nisu podržali inicijativu SNS i DSS za smenu Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda, ministar Ljajić i njegova stranka nisu odlučili da napuste Vladu.

„Mi smo u gradski parlament došli na listi DS i iz principijelnih, moralnih, pa tek onda političkih razloga nismo mogli podržati tu inicijativu“, rekao je Ljajić. On je naveo da bi to bilo nekorektno, prvo jer su bili na toj listi i stekli odbornike, a potom i stoga što je Đilas jedan od funkcionera DS koji su javno podržali ulazak njegove stranke u Republičku vladu. Ljajić je rekao da ne želi, da bude nekorektan ni prema partnerima s kojima radi, pa tako nešto ne bi uradio ni sadašnjim iz republičke vlade.“
Blic, 26. 9. 2013. godine

Nedoslednost lidera SDPS-a.