A da plaćate porez još koji mesec?

Ministarka finansija o ukidanju poreza na mobilne telefone. (Danas, 7. 5. 2010. godine)
„Porez na mobilnu telefoniju od 10 odsto će važiti najduže još samo ovo leto.“

Porez na upotrebu mobilnih telefona, koji je usled krize uveden leta 2009. kao jedna od mera za smanjenja budžetskog deficita, najavljen je kao privremen. Ministarka finansija je proletos još jednom naznačila njegovo ograničeno važenje.

„U krizi mora da se poseže i za nekim neuobičajenim merama i instrumentima, ja taj porez zaista smatram kao veoma, veoma privremen, što znači da ukoliko još uvek bude prisutan u našem poreskom sistemu, to će važiti još samo ovo leto.“

Blic, 8. 5. 2010. godine

Ukidanje poreza, ali ne do kraja leta, već godine, najavljivala je i ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić. I njena koleginica iz sektora finansija kasnije je produžila rok za ukidanje poreza.

„Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović najavila je da će vladi predložiti da od 2011. godine bude ukinut porez na impulse u mobilnoj telefoniji.“

Beta, 10. 9. 2010. godine

Porez će, prema najavama premijera Cvetkovića, građani plaćati još neko vreme jer će biti ukinut 1. januara 2011. godine.

S obzirom na to da je ministarka Dragutinović ukidanje poreza od 10 odsto na mobilne telefone najavila do kraja leta 2010. godine, Istinomer njeno obećanje ocenjuje kao „neispunjeno“.