Fauči i Bajden nisu rekli da je potrebna buster doza vakcine protiv kovida na svakih pet meseci

Tekst sa opskurnog portala “Nulta tačka” od jednostavnog razgovora Bajdena i premijera Izraela Naftalija Beneta o ideji da se čekanje na buster dozu smanji sa osam na pet meseci, kreira izmišljotinu da će “deca rođena danas biti vakcinisana 175 puta protiv kovida tokom svog života”.

 

“Beskrajne dodatne doze vakcine protiv covid-a će značiti gotovo 200 uboda vakcine protiv covid-a tokom prosečnog životnog veka, a farmaceutskim kompanijama doneti neopisivu zaradu. Ove je nedelje Američki predsednik Džo Bajden potvrdio je svoj razgovor sa dr. Entonijem Faučijem o predlaganju pojačanih doza kontraverzne vakcine Pfizer COVID-19 na svakih pet meseci. Prvobitno, Amerikancima je rečeno da će biti potrebno samo da prime dve vakcine, zatim godišnje po jedna doza pojačivača, zatim na svakih 8 meseci po jedan pojačivač, zatim šestomesečni pojačivači, a sada i petomesečni. Pod pretpostavkom da se vakcina Pfizer nikada ne daje deci mlađoj od 12 godina, to bi značilo da bi danas rođena deca mogla primiti 175 vakcina protiv COVID-19 tokom prosečnog životnog veka.”

 

 

Foto: Screenshot/Nulta tačka

 

I teoretičar zavere Saša Borojević nedavno je podelio ovaj “članak” na Fejsbuku.

 

Foto: Facebook/Screenshot

 

Ali istina je da ni Bajden ni Fauči nisu najavili vakcinisanje protiv kovida 19 na svakih pet meseci, pokazala je napredna Gugl pretraga.

U spornom tekstu podeljen je snimak sastanka američkog predsednika Džoa Bajdena i premijera Izraela Naftalija Beneta.

Oni su tada govorili o diskusiji koja se trenutno vodi vezano za smanjenje čekanja na buster dozu, sa osam na pet meseci.

 

 

“Razmatramo Vaš savet da treba da počnemo ranije“, rekao je Bajden dodajući da zvaničnici debatuju da li razmak treba da bude kraći. “Pričamo o tome da li treba da se skrati na pet meseci.”

Glavni medicinski savetnik predsednika SAD Entoni Fauči nije učestvovao u ovom razgovoru, niti postoje dokazi da je ikada rekao da će vakcinisanje protiv kovida 19 biti potrebno na svakih pet meseci.

Preporuke za treću, odnosno buster dozu, vakcine protiv kovida 19, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) variraju u zavisnosti od toga o kojoj vakcini je reč.

 

 

Naslovna fotografija: Canva