AOM poziva na protest “Novinari ne kleče“

Asocijacija onlajn medija (AOM) poziva svoje članice, ali i sve novinare i medijske radnike da se pridruže protestnim skupovima pod nazivom „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje“, koji će se paralalno održati  u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevacu, Vranju, ali i drugim gradovima Srbije, u ponedeljak 21. decembra 2015. godine, sa početkom u 19 sati.

AOM smatra da je nedopustivo dalje odlaganje ispunjenja obećanja kojeg je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno dao u nekoliko navrata, a koje glasi da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razrešen svoje funkcije.
AOM smatra da je neophodno da se pod hitno pokrene postupak Gašićevog razrešenja zbog skaredne izjave kojom je uvredio sve novinare i sve žene ove zemlje, te da su potpuno nedopustivi pokušaji da se ova njegova izjava relativizuje i opravda, pogotovo ako znamo da je ona samo deo kompleksa ozbiljnih problema koje je ovaj ministar proizveo tokom svoje ministarske karijere.
Smatramo da je takođe nedopustivo da se odgovornost Gašića svede samo na smenu sa ministarske pozicije, a da on i dalje bude čovek koji će imati ogroman uticaj na političke i društvene proces u skladu sa Vučićevom najavom da će se „unutar SNS naći mesto za Batu“ i  da je „morao” ga “smeni”, iako “ne misli da to treba“.
Skup u Beogradu će biti održan ispred Vlade Srbije, u Novom Sadu na centralnom gradskom trgu – Trgu slobode, dok će u Nišu biti organizovan ispred Narodnog pozorišta. U Kragujevcu novinari će se okupiti na Trgu kod Krsta, a u Vranju ispred zgrade Skupštine Grada Vranja.