Zorana, Mali – pomozite!

Nekoliko stotina građana danas je ispred Skupštine grada Beograda čekalo da sa Zoranom Mihajlović, ministarkom energetike, razvoja i životne sredine i Sinišom Malim, predsednikom Privremenog organa Beograda, razgovaraju o problemima koji ih muče. Oni su reporterima Istinomera kazali da će nadležne, između ostalog, pitati o najavljenoj legalizaciji divlje gradnje na zemljištu za koje se traži restitucija; greškama u brojilima za struju; problemima sa katastarskom službom i legalizacijom objekata; propaloj privatizaciji fabrika; najavljenoj gradnji Koridora koji im ugrožava kuće…

gradjani i gradjanke ispred Starog dvora

„Ako bude tako kao što kaže Velja Ilić, da šta god je ko divlje napravio moći će da legalizuje, čemu onda Zakon o restituciji? Na zemlji koja je meni oduzeta izgrađeno je pet kuća“, nezadovoljna je jedna građanka Voždovca.

Uprkos nezadovoljstvu zbog dugog čekanja, većina građana bila je uverena da će ovoga puta uspeti da reši svoje probleme. Čula su se i mišljenja da se „ovo radi isključivo zbog kampanje“ i da je ovo „samo način za skupljanje poena za SNS“.

Mihajlovic i Mali sa građanima

Osim Beograđana, došli su i građani iz drugih mesta Srbije. Žena iz okoline Valjeva priča, sa željom „da cela Srbija sluša“, o tome što joj „tamo neki bogataši prave koridor na trista metara od kuće“.

Skup je organizovan na inicijativu ministarke energetike koja je, kako je istakla, već deset puta u proteklim mesecima organizovala ovakve susrete sa građanima u više gradova Srbije. Ovom prilikom dala je i obećanje vezano za vlast na gradskom nivou:

„Moj stav je poznat, vrata moraju da se otvore građanima, mora da se razgovara. Buduća gradska vlast će ne samo da razgovara sa građanima,već će i gradski sekretarijati raditi i vikendom, i mnogo više vremena provoditi u rešavanju osnovnih pitanja koja muče građane.“

Na pitanje Istinomera hoće li biti kandidatkinja SNS za gradonačelnicu Beograda, Zorana Mihajlović je odgovorila:

„Bez obzira na to što sam prva na izbornoj listi, ima pet ili šest osoba koje bi takođe mogle biti na mestu gradonačelnika, ako SNS osvoji dovoljno glasova na beogradskim izborima“.