Tužilaštvo ipak reagovalo zbog naslovnih strana tabloida

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom detalja izjava osumnjičenog N. J. koji su osvanuli na naslovnim stranama dva tabloida, potvrdili su za “Istinomer” iz ove institucije. Slede provere da li ima elemenata, kako kažu, za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti.
Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Jezivi detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama “Srpskog telegrafa” i “Informera”. Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo je prekršajne prijave i obratili su se i Republičkom javnom tužilaštvu. Na pitanja “Istinomera” o eventualnoj daljoj reakciji, stigao je odgovor iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu. 

“Na Vaš zahtev od dana 09.01.2019. godine, obaveštavamo Vas da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet povodom detalja izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice M. K. koji su objavljene u pisanoj štampi, te će preduzeti radnje u cilju utvrđivanja da li su se u radnjama bilo kog lica stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navode iz Prvog tužilaštva.

U međuvremenu, oglasilo se i Više tužilaštvo u Nišu koje vodi istragu o ovom slučaju.

*Tabloidi i slučaj iz Suvog Dola – šta su sve prekršili autori naslovnih strana?

„Imajući u vidu sadržinu pojedinih novinskih tekstova, vezano za krivični postupak koji je pokrenut protiv okr. Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, Više javno tužilaštvo u Nišu saopštava da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, kako prenosi Raskrikavanje.

Borislav Radonjić, PR Višeg tužilaštva u Nišu nije mogao prokomentariše za Raskrikavanje da li će se baviti ovim slučajem zbog eventualnog curenja podataka iz istrage.