Lažna vest zamenika gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je juče na svom profilu na Fejsbuku fotografiju dve medicinske radnice u trenutku predaha na radnom mestu, uz reči „jedna beogradska bolnica večeras”. Međutim, ubrzo je reagovao lokalni medij iz Sjenice, koji je demantovao Vesić, uz podsećanje ko je zaista na slici.

„Sjeničke novine” su objavile da je reč o medicinskim sestrama Enveri i Vladani iz kovid ambulante u Sjenici, uz podsećanje da su tu fotografiju objavili pre nekoliko dana.

Povezan sadržaj

„Gospodine Vesiću, ova fotografija je iz covid ambulante u Sjenici, mi smo je objavili pre par dana. Na njoj su naše sjeničke heroine, Envera i Vladana. Iako je od vas, mnogo je!”, objavile su „Sjeničke novine” na svojoj Fejsbuk stranici.

Kako su naveli u svojoj prvobitnoj objavi 15. jula, dve žene su fotografisane oko pet ujutru, nakon naporne noći i „uključenih preko 140 infuzija”.

Fejsbuk objava Gorana Vesića, kao i post „Sjeničkih novina” ubrzo su se proširili društvenim mrežama. U međuvremenu je masovno podeljen skrinšot Vesićeve „slike iz beogradskih bolnica”, kao i navodna ispravka – novi post gde u opisu piše da je reč o Sjenici, pre nego što su izbrisani s mreža.

 

*Novi Pazar, ogledalo „korona” krize u Srbiji

*Ašćerić: Gradonačelnik Novog Pazara je pristao da bude deo Vučićeve kampanje

 

Naslovna fotografija: Printskrin/Sjeničke novine/Fejsbuk/Privatna arhiva