Da nije majmun ušao u tenak

Svako malo, na te direktne TV konferencije, gospodin Mandatar podastire rezultate. Tako imamo da će Srbija, po rastu BDP-a, biti među prve tri države u Evropi, što je rezultat koji Srbija nije imala od Drugog svetskog rata.

Eto, dođe i taj dan, u Briselu, u prisustvu Vučić mandatara, otvaraju se ključna poglavlja, 23 i 24, koja se bave vladavinom prava, o pridruživanju Srbije EU. Otvaranjem poglavlja Srbija će dobiti listu primene usvojenih reformi, čijim sprovođenjem bi se nastavilo ka Evropi.

Na tu temu, otvaranja poglavlja, preko našu televiziju, se javio lično ministar i doktor Stefanović Nebojša, koji poručio da poglavlja sprovodimo kao da su već otvorena, što samo govori da ovoj Vladi Evropa nije cilj sama po sebi, već da se tu radi da oni, Vlada, samo rade da građani dobiju najbolje. Zlobnici, kojih ima k’o svakog kukolja, bi rekli, neka nam je bog u pomoći.
*
Mandatar Vučić na konferenciji za medije / Foto: FoNet

Zato evo samo malo onoga što činimo kao da su poglavlja otvorena. Svako malo, na te direktne, bez pauze za reklame, TV konferencije, gospodin Mandatar podastire rezultate. Tako imamo da će Srbija, po rastu BDP-a, biti među prve tri države u Evropi, što je, kako direktno velio, rezultat koji Srbija nije imala od Drugog svetskog rata na ovamo. To, kako još velio, niko na svetu ne može da demantuje.       

Na novu direktnu konferenciju, u povodu Turske puča, bio jasniji, posle sedam meseci ove godine Srbija prvi put u istoriji u suficitu, imamo plus u budžetu, te, iako će na nivou Evrope, doći do pada BDP-a, mi ne treba brinemo, sigurno ćemo biti među tri zemlje u Evropi. U tome nas neće ništa omesti ni male đokice koje priželjkuju puč u Srbiji, jer u Srbiji nema ničeg sličnog, trenutno od Srbije nema sigurnijeg mesta u Evropi.
Ostaje nam samo da radimo, i ne brigamo. Zalažući se za dualno obrazovanje, gospodin Mandatar izneo i pozitivan lični primer, sin mu nije upisao fakultet, i sada će da bude radnik, i on je ponosan što će biti radnik.
Može se reći da malo ko pristaje da bude van opšteg rasta i progresa. Eto, u Rači, komplet odbor Tadićeve partije, i komplet odbornici, na čelu sa gospodin Senić, koji juče govorio da je Vučić gospodin najveći demagog, prešao u SNS. U Batočini svi odbornici DS prešli u SNS. U Trgovištu svi Tadićevi odbornici prešli u Vulin partiju, zbog političkog programa, i iskrene borbe gospodina Vulina za prava radnika i običnog čoveka.
Za sve ovo, koje podrazumeva stalni napredak, neophodni su mir i stabilnost. Ni tu ne oskudevamo, povodom tragedije u Nici, javio se predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, SNS gospodin Mortadela Bečić, koji bio decidan: Građani Srbije mogu mirno da spavaju!
*
Igor Bečić (SNS) / Foto: FoNet

Za napredak je potreban i politički pluralizam. I tu imamo rezultate, nepostojeća Narodna partija, koju gospoja Maja Gojković ugasila kad kolektivno prešla u SNS, mesečno, iz bužeta Srbije, dobija, za sada, točno i tačno 826 636 dinara. Zbog negovanja demokratije imamo i, kako tvrdi „Transparentnost Srbija“, da po raznim lokalnim samoupravama, iza čega „stoji praksa podmirivanja stranačkih apetita“, imamo razne komisije čiji članovi primaju novac za posao koji ne rade. Bude i 20 000 dinara po satu.

Na sve ovo i ovoliko, tamo neki Svetski ekonomski forum javlja da je Srpska vlada među deset najgorih u svetu. Zato da se vidi, kad se otvore ova Poglavlja, da EU formira komisiju, koja će veštači da ovde nije majmun ušao u tenak. Jerbo se ovde nešto debelo ne slaže.