Bagro tajkunska, ovo je dostojanstvena kampanja

Svega par sati nakon što je Vladimir Orlić izjavio da SNS želi „mirnu, ozbiljnu i dostojanstvenu kampanju“, na društvenim nalozima funkcionera i članova ove stranke pronašli su se opisi političkih protivnika poput: „tajkunsko đubre“, „lažov, lopov i monstrum“, „ološ lešinarski“, „bagro tajkunska“.

Zamenik šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Vladimir Orlić gostujući u emisiji Pravi ugao izjavio je da SNS želi mirnu, ozbiljnu i dostojanstvenu kampanju.  

Što se kampanje tiče naša je želja da bude mirna, ozbiljna i dostojanstvena, da svi govorimo o svojim političkim programima i ako bude tako sigurno nama neće biti lako“ naglasio je Orlić i dodao da ima šanse da Srbija nastavi sa dobrim rezultatima koje je postigla zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

Odgovarajući tada na pitanje novinarke Ljubice Gojgić da li nam je najavljeno da će predstojeća kampanja izgledati poput trenutnog „lopove, ubico, leči se, izdajniče“, Vladmir Orlić, odgovorio je da to tako ne treba da bude.   

Sigurno ako pitate bilo koga iz Srpske napredne stranke to tako ne treba da bude. I još jedan dokaz da iz našeg ugla to tako ne treba da bude je da niste čuli da mi pričamo nekome idi leči se, ubico i tome slično“, ovoj izjavi Istinomer je već dodelio ocenu – kratke noge.

Povezan sadržaj

Iako poslanik Orlić smatra da u tom slučaju sama izborna trka neće biti laka, njegove stranačke kolege, kao i događaji prethodnih dana, uverili su nas da i želja o „mirnoj, ozbiljnoj i dostojanstvenoj kampanji“ neće biti lako ostvariva.

Naime, istog tog četvrtka, funkcioneri i članovi SNS-a su na svojim društvenim mrežama i putem saopštenja na zvaničnoj stranici SNS-a reagovali na tekst istraživačkog centra KRIK, u kom se u jednom delu nalazi i fotografija sina predsednika države Danila Vučića u društvu člana navijačke grupe „Janjičari“, koga policija u svojoj bazi vodi kao pripadnika kavačkog klana.

* U napadima na Danila Vučića nema dokaza

* Mediji o „škaljarcima“ i „kavčanima“ #Timeline

Samo dva dana ranije građanima se svojih „fejsbuk” i „twiter” profila obratio i jedan od lidera Saveza za Srbiju i izjavio da su simpatizeri SNS-a nedaleko od stana u kome žive njegova deca puštali sa krova pesmu sa tekstom „Đilase lopove”.

Predstavnicima Srpske napredne stranke ova dva događaja poslužila su za više nego oštra saopštenja u kojima se nisu libili da Đilasa i ostalu opoziciju „počaste” ozbiljnim uvredama. 

Tako se Sandra Božić, narodna poslanica i članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u svom saopštenju osvrnula na Đilasov video.

Nakon odglumljene epizodne uloge zabrinutog oca, nakon manipulativnog izliva patetike i još jednog dokaza da u svojoj šizofrenoj želji za vlašću ne štedi ni svoju decu, Dragan Đilas je nastavio onako kako jedino zna. Monstruozno i kukavički, napisala je Božić, a preneo zvanični portal Srpske napredne stranke. 

Vladanka Malović, članica Predsedništva SNS-a, imala je slična zapažanja u svom saopštenju.

Samo dan nakon što je narikao kao strina, i lagao da je neko napao njegovu decu, ovo tajkunsko đubre kojem mnogo smeta da sa jednog zvučnika čuje da je lopov, dalo je direktan nalog da se pokrene nova odvratna kampanja protiv Vučićeve dece“, rekla je Malović.

Print screen, SNS

 

Slično saopštenje imao je i Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a.

Оvo je još jedan dokaz koliko je samo na silu uplakani tajkun ogrezao u patološku bolest i mržnju, kao i da bi zarad vlasti gazio preko tuđe dece,a svoju uvukao u kampanju samo radi ispunjenja bolesnih ambicija i želja“, reči su Mirkovića.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić takođe je osudio „napade na Danila Vučiča“ i rekao da je „svima danas jasno da ovaj prljavi tajkunsko – špijunski propagandni rat za cilj ima srozavanje demokratije u Srbiji, obezvređivanje demokratske volje građana i stvaranje nestabilnosti u zemlji.“

Osim „tajkunsko – špijunskog“ epiteta, članovi Srpske napredne stranke su u svojim saopštenjima i u objavama na društvenim mrežama imali još opisa opozicionih političara.

Gradonačelnik Novog Sada i član SNS-a Miloš Vučević opisao je političkog protivnika kao „Đilas nije samo lažov i lopov, već i monstrum“.

 

Print screen, SNS

Krsto Janjušević, narodni poslanik i član Izvršnog odbora SNS-a, u svom saopštenju obratio se političkim protivnicima sa “bagro tajkunska, lopovska i bolesna“.

Miroslav Čučković, član Predsedništva SNS-a je, pak, iskoristio pridev „ološ lešinarski“.

Milenko Jovanov, u svom sopštenju političkog protivnika nazvao je „bednom ništarijom“, a na svom tviter nalogu ljude koji su  „kmečali i cmizdrili zbog nečega što se nije desilo“ dodelio je opis „bulumenta licemernih gnjida“.

Print screen, SNS

 

Najzanimljivije je, ipak, da je samo dan nakon što je Vladimir Orlić istakao da SNS želi „mirnu, ozbiljnu i dostojanstvenu kampanju“, na zvaničnoj stranici SNS-a izašlo je i njegovo saopštenje u kom Savez sa Srbiju naziva ni manje ni više nego „tajkunsko – lopovski savez“.

 

Naslovna fotografija: Print screen, zvanična stranica Srpske napredne stranke