Niko iz SNS-a nije nikome rekao: „Idi leči se“

Zamenik šefa poslaničkog kluba SNS o javnom govoru „naprednjaka“.  (Pravi ugao, RTV, 05.05.2020.)
7. 5. 2020.
Teme / Ocene: Kratke noge
„Niste čuli da mi pričamo nekome idi leči se, ubico i tome slično.“

Odgovarajući na pitanje novinarke Ljubice Gojgić, u emisiji Pravi ugao da li nam je najavljeno da će predstojeća kampanja izgledati poput trenutnog „lopove, ubico, leči se, izdajniče“, Vladmir Orlić, narodni poslanik i član Srpske napredne stranke odgovio je da to tako ne treba da bude.   

Sigurno ako pitate bilo koga iz Srpske napredne stranke to tako ne treba da bude. I još jedan dokaz da iz našeg ugla to tako ne treba da bude je da niste čuli da mi pričamo nekome idi leči se, ubico i tome slično. To sve govore Aleksandru Vučiću“, odgovorio je Orlić novinarki RTV-a.

Događaji iz Narodne skupštine i onaj od pre svega nekoliko dana, međutim, grubo ga demantuje.

Elem, samo nekoliko dana ranije, na prvom zasedanju Skupštine u toku vanrednog stanja predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i članica SNS-a, izvršavajući svoju „ljudsku dužnost“ poručila je lideru pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću – da se leči. Tim rečima. 

„Moja ljudska dužnost da kažem, gospodine Raduloviću, vaše ludilo je uznapredovalo i otelo se kontroli“, izjavila je tada premijerka.

 

„Još jednom, gospodine Raduloviću, molim vas, idite lečite se. Dakle, ne mislim ovo kao uvredu, mislim kao ljudski savet“, ovako je Brnabić završila svoje obraćanje.

Dakle, svega nekoliko dana pre Orilićevog gostovanja u emisiji Pravi ugao, premijerka Ana Brnabić, a istovremeno i članica Srpske napredne stranke poslaniku Saši Raduloviću na sednici Narodne skupštine je poručila – da ide da se leči. S obzirom da je Vladimir Orlić kao zamenik šefa poslaničke grupe SNS prisustvovao sednici, morao je da zna kojim rečima se njegova stranačka kolegenica obratila poslaniku DJB. Zbog toga Istinomer Orliću za izjavu da „nismo čuli da neko iz SNS-a nekome priča idi leči se“, dodelju ocenu – „kratke noge“.

Naslovna fotografija: FoNet/Nenad Đorđević