Razvojni put Muamera Zukorlića

Karijera Muamera Zukorlića jedna je od impresivnijih političkih karijera već samom činjenicom da nije reč samo o verskom vođi koji se otisnuo u politiku, već o vođi koji je u politiku ušao sa izuzetno visokog mesta u verskoj hijerarhiji, mesta velikog muftije.

Kako se razvijala karijera čoveka koji je bio najmlađi muftija u Evropi, a postao predsednik Odbora za visoko obrazovanje Skupštine Srbije – tema je tajmlajna koji se nalazi pred vama.

Podsećamo na koji način je Zukorlić gradio temelje svog političkog i verskog autoriteta u Sandžaku, na koji način je koristio različite tenzije da bi ostvario svoje ciljeve, te kako se odnosio prema zakonu, državi i u kojim se situacijama sećao teme autonomije Sandžaka. Videćete ko su sve bili politički saradnici i saveznici Muamera Zurkolića, kako se politikom možete baviti i ako niste u politici, šta je bolje, prema njegovom mišljenju, iskreni četnik ili lažljivi demokrata.

Kao i uvek do sada u svom radu ekipa Istinomer Amnezije bavila se isključivo podacima dostupnim u medijima. Više o projektu možete pročitati ovde.