O Istinomer amneziji

Projekat „Istinomer Amnezija“ nudi čitateljkama i čitaocima novi informativni format, ovog puta više vizuelan nego narativan, koji stavlja u kontekst informacije o pitanjima i temama od najvećeg javnog značaja kako bi se lakše sagledao njihov razvoj. Istinomer Amnezija nudi platformu iznad često haotičnih, nepotpunih, nepovezanih i nejasnih dnevnih informacija, koje nekada samo simuliraju informisanje i pruža mogućnost da se sagleda šira slika i formira informisano i činjenicama potkrepljeno mišljenje. Upravo je ta šira slika kao kontrapunkt dnevnoj informaciji glavni fokus našeg projekta.

Uz vizuelna pomagala kakav je naš Timeline, želimo da predstavimo javnosti na koji se način mediji u Srbiji bave temama od značaja za razvoj našeg društva i na koji način deluju kao glas posrednika između građana i javnih funkcionera, bilo da se radilo o ekonomskoj, socijalnoj, političkoj, obrazovnoj ili kulturnoj sferi.  
Pored toga što će naši čitaoci i čitateljke biti u prilici da na jednom mestu isprate kako su vremenom evoluirala obećanja, planovi i politička dinamika i odnosi u periodu nakon 5. oktobra, verujemo da će im informacije predstavljene na način na koji to čini Istinomer Amnezija pomoći i da lakše razumeju odnos koji naše društvo ima prema dva ključna principa demokratskih društava – istini i odgovornosti.
Istinomer Amnezija u isto vreme otkriva kakav odnos državni i javni službenici, imaju prema građanima i građankama koji ih plaćaju. Ključno pitanje koje pratimo iz teme u temu je kako javni funkcioneri shvataju pitanje odgovornosti za izgovorenu reč kao i na koji način su spremni da snose posledice za izgovorenu reč.