Najčešća obećanja pred beogradske izbore od 2004. do danas

Do izbora u Beogradu ostalo je još svega nekoliko dana, a mnoga obećanja koja čujemo od kandidata za gradonačelnika ili za odbornike u Skupštini grada bila su aktuelna i ranijih godina, neka još i 2004.

Izgradnja metroa jedno je od glavnih obećanja pred izbore 4. marta. Međutim, isti metro korišćen je kao “mamac” za glasače još na lokalnim izborima 2004. godine, zatim je počinjao da se gradi i pred izbore 2008, uslovi su bili obezbeđeni i 2012, a Beograd nikada nije bio bliži da dobije metro nego pred izbore 2014.

Besplatni udžbenici, izgradnja vrtića, kanalizacije i konačno rešavanje problema u saobraćaju teme su koje su podjednako bile aktuelne pred svake izbore.

U pregledu nekih od najupečatljivijih predizbornih obećanja od 2004. godine do danas čitajte i ko je sve i kada obećavao rekonstrukciju Trga Slavija, kada se prvi put pominje “Beograd na vodi”, ali i ranija obećanja o rešenju problema deponije u Vinči.


Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.


Naslovna fotografija: Aleksandar Vučić u kampanji 2012. godine sa bivšim gradonačelnikom Njujorka Rudolfom Đulijanijem. Foto: Fonet