Istorijsko pomirenje SPS i DS

Jedan je od događaja koji su obeležili koaliciju Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, koja je Srbijom vladala četiri godine, svakako je takozvano istorijsko pomirenje.
U sledećem pregledu podsećamo vas na koji način je DS pokrenuo ovu inicijativu, šta je time želeo da postigne, kakve su bile reakcije SPS, te u kakvoj je vezi deklaracija bila sa raspodelom javnih preduzeća novih koalicionih partnera, a nekadašnjih ljutih ideoloških protivnika. 
Ovaj događaj značajno je uticao na politički život i doveo do manjeg cepanja SPS iz kojeg je izrastao Pokret socijalista Aleksandra Vulina. 
Ko se u SPS zalagao za sporazum od početka, koji su bili uslovi SPS da do njega dođe, zašto su u tom kontekstu pominjani Milanović i Mirjana Marković, ko je u DS znao, a ko nije znao šta se događa – neka su od pitanja na koja odgovara sledeći pregled. 
Više o projektu „Istinomer Amnezija“ možete pročitati ovde.
Naslovna fotografija: Fonet/MUP Srbije
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.