Zorica Šujica

Datum rodjenja: 6. 4. 1950.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 4. 1950.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:

Rođena je 1950. godine.

Završila je Srednju školu za dizajn u Beogradu. Godine 1977.  diplomirala je slikarstvo na FPU Univerziteta umetnosti u Beogradu. Iste godine se zapošljava u Fabrici trikotaže „Partizanka“ kao modni kreator.

U zvaničnoj biografiji navodi da u srednjoj školi predaje likovno od 1989. godine. Ističe da je radila kao profesor likovnog u Medicinskoj srednjoj školi, Petoj ekonomskoj školi, Geološko-meteorološkoj školi, Zubotehničkoj školi i Vaspitačko-babičkoj školi. U Grafičkoj školi radila je kao profesor likovnog, grafičkog oblikovanja i kaligrafije, profesor istorije umetnosti i profesor crtanja i slikarstva.

Napominje da je članica ULUS-a od 1986. godine i članica društva „Dobrotvor“. 

U zvaničnoj biografiji dostavljenoj Regulatornom telu za elektronske medije, navela je da ima nagrade za dizajniranje i kreiranje odeće na sajmovima mode u Ljubljani, Sarajevu, Zagrebu, Leskovcu i Beogradu. Dobitnica je „Zlatne i srebrne preslice“ na sajmovima mode u Beogradu. 

Široj javnosti je postala poznata 2007. godine kada je učestvovala u rijalitiju „VIP Veliki brat“. Medijima je rekla da je ulazak u kuću VB bio velika čast, jer su je, kako je navela, „odabrali od toliko umetnika i onih koji sebe smatraju umetnicima“.

„Nisam se iznenadila, mislim da pripadam tom miljeu“, rekla je Šujica na pitanje B92 da li je iznenađena izborom za člana UO RTS u januaru 2015. 

„Uvela bih kulturni rijaliti (na RTS) to bi bilo fenomenalno“, predložila je slikarka kao novinu u programu javnog servisa.

B92, 18. 1. 2016. godine
'Kad sam izašla iz Velikog brata pomislila sam 'Bože da je ovako organizovana država, mi bismo bili ne Veliki brat nego veći od bilo koje druge države'. Dakle dobra organizacija, rad i sve što naš premijer i predsednik stalno potenciraju: rad, rad i samo rad', izjavila je Šujica koja je inače bila jedini član UO RTS koja je pristala da se oglasi povodom svoje nove javne funkcije.

Pogledajte zvaničnu prijavu Zorice Šujice  za članstvo u Upravnom odboru RTS-a.

 

 

Poslednji put ažurirano: 3. 12. 2019.