Zoran Radojičić

Datum rodjenja: 24. 10. 1963.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 24. 10. 1963.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Rođen je 1963. godine u Lazarevcu. 
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. sa prosečnom ocenom 9,14, a na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama. Član je Evropskog udruženja za pedijatrijsku urologiju, Evropskog udruženja dečje hirurgije, Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju. 
Na funkciji generalnog direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu nalazi se od 2013. U toj klinici je, kao hirurg, zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju. 
Na izborima za Skupštinu grada Beograda, u martu 2018, bio je nosilac liste SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”. „Dobio sam poziv koji se ne odbija, od čoveka koji drži reč i kome može da se veruje, a ja u sebi imam potrebu, pomalo idealistično, da se nešto uradi za sve zajedno i da pomerimo neke granice. Obično i krećem, tako je bilo i sa Tiršovom, sa nekim ogromnim idealima, ali se u toj nekoj priči pomere granice i vidi se rezultat”, rekao je Radojičić. (TV “Pink”, 3. 2. 2018. godine) 
Kako je objavio KRIK, čim je postao prvi na listi SNS-a podneo je i zahtev da legalizuje kuću koju je bespravno sagradio na Zlatiboru. “Početak Radojičićevog političkog angažovanja pratilo je uklanjanje pojedinih podataka iz njegove biografije sa interneta. Tako se na sajtu privatne bolnice ‘Bel Medic’ više ne može naći informacija da je, dok je upravljao Tiršovom, Radojičić radio i kod njih. Kada su novinari KRIK-a otkrili da se podaci o stanu i zemlji koju poseduje ne nalaze u njegovom imovinskom kartonu – Agencija za borbu protiv korupcije ih je dodala preko noći. Na sličan način je promenjen i podatak o honoraru koji je zaradio kao glavni istraživač u kliničkom ispitivanju lekova krajem 2015. Uprkos ovome, Radojičić je u jednom intervjuu rekao ‘radim otvoreno i transparentno i nemam šta da krijem’”, navodi KRIK. 
Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović saopštio je da je taj odbor 4. juna 2018. doneo jednoglasnu odluku da Radojičić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.