Vladimir Pavlov

Datum rodjenja: 30. 8. 1969.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 8. 1969.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Rođen 1969. godine u Zrenjaninu. 
Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu.  Diplomirao je na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, gde je stekao i zvanje mastera. 

U periodu od 1996. do 2000. godine bio je aktivan u nevladinim oragnizacijama. Bio je koordinator Narodnog pokreta Otpor za Vojvodinu. 
U periodu od 2001. do 2013, živeo je i radio u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Kao zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, radio je na mestima predstavnika Republike Srbije u Otavi, Kanadi (šef konzularne službe), Njujorku (v.d. generalnog konzula) i Torontu (generalni konzul). 
Na funkciju pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj izabran je nakon rekonstrukcije Pokrajinske vlade u novembru 2014. godine.  
Bio je član Socijaldemokratske stranke (SDS), ali je nakon odluke da uđe u Pokrajinsku vladu isključen iz stranke. 
„Našem, sada već bivšem članu, Pavlovu očigledno je lična ambicija bila ispred, ne samo stranačke politike, već i interesa građana i zarad preuzimanja Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj spreman je da uđe u vladu koja je opterećena rezultatima neodgovorne politike“, saopštila je SDS.
RTV, 31. 10. 2014. godine