Vladimir Ilić

Datum rodjenja: 14. 5. 1959.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 14. 5. 1959.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1959. godine u Kikindi, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Krajem osamdesetih godina prošlog veka izabran je predsednika opštine Kikinda, poslednjeg u jednopartijskom sistemu. Posle prvih višestraničkih lokalnih izbora Ilić prelazi u „Naftagas“, a potom i u privatni biznis. Njegovo prvo preduzeće zvalo se „BI – komerc“ i u njemu je bio suvlasnik, a 2001. godine osnovao je trgovinsku firmu „Vilmaks“, koja je trenutno u fazi likvidacije. Bio je dugogodišnji košarkaš i član uprave KK Kikinda.

Bio je jedan od osnivača JUL-a u Kikindi, da bi nekoliko dana nakon pada režima Slobodana Miloševića izašao iz te stranke. Potom se obreo u Demokratskoj partiji socijalista Milorada Vučelića, ali ju je brzo napustio.

Socijalističkoj partiji Srbije pristupio je pred lokalne izbore 2004. godine. Predsednik je Okružnog odbora SPS-a za Severnobanatski okrug.

Aprila 2005. godine, kada su socijalisti ušli u koaliciju sa radikalima, postao je opštinski menadžer. Na toj funkciji je bio godinu i po dana. Nakon novih izbora u maju 2008. godine izabran je za zamenika predsednika opštine.

Marta 2010. Vlada Srbije ga je imenovala za načelnika Sevrnobanatskog upravnog okruga.