Vesna Marjanović

Datum rodjenja: 5. 6. 1969.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 6. 1969.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 5. juna 1969. godine u Beogradu.

Petu beogradsku gimnaziju završila u Beogradu. Studirala je filmsku i TV produkciju u Južnoafričkoj Republici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Učesnica je mnogih međunarodnih i domaćih konferencija i seminara. Pohađala je specijalne programe i kurseve u zemlji i inostranstvu u oblasti organizacije izbornih kampanja i odnosa sa javnošću. 

Političko delovanje započela je kao član Demokratske omladine i Demokratske stranke, 1990. godine. U tom periodu bila je i prvi lični sekretar predsednika Izvršnog odbora Zorana Đinđića, i aktivni učesnik u organizaciji stranačkih aktivnosti i izbornih kampanja.

Od 1996. radila je u marketinškoj agenciji Idols & Friends, odgovorna za rad sa međunarodnim klijentima.

Novembra 2000. godine imenovana je za portparolku Demokratskog centra, a juna 2003. godine izabrana je za predsednicu Izvršnog odbora Demokratskog centra. Bila je i portparolka i koordinatorka Izbornog štaba predsedničkog kandidata Dragoljuba Mićunovića 2003. godine.

Nakon što je jedno vreme bila u Demokratskom centru, posle ujedinjenja ove partije i Demokratske stranke, 16. oktobra 2004. godine, postaje članica Glavnog odbora i potpredsednica Izvršnog odbora Demokratske stranke. Nakon lokalnih izbora 2004. godine, izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Beograda.  Od 2006. do 2012. godine bila je potpredsednica Izvršnog odbora DS. Članica je Političkog saveta Demokratske stranke.

Od 2007. godine obavlja funkciju narodne poslanice Demokratske stranke u Skupštini Srbije. Bila je šefica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Zapadnoevropske unije. Predsednica je odbora za kulturu i informisanje, zamenica člana u Odboru za spoljne poslove i zamenica člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Od januara 2013. godine članica je neformalne zelene poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Govori engleski jezik.