Snežana Mrkaić

Datum rodjenja: 6. 3. 1960.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 3. 1960.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Rođena je 1960. godine u Kuli.

Osnovnu školu završila je u Kuli, a gimnaziju u Srbobranu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na odseku za sociologiju.

 
Vršila je funkciju direktora Kulturnog centra Kula i radila kao profesorka sociologije, filozofije, ustava i prava građana u srednjim školama u Futogu i Crvenki, dok je od 2008. godine kao profesorka sociologije i građanskog vaspitanja zaposlena u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli.
 
Članica je Socijalističke Partije Srbije od osnivanja.

Na funkciju predsednice SO Kula izabrana je nakon izbora 2012, a tu funkciju je zadržala i posle promene vlasti u oktobru te godine. 

„Novinarima se i Snežana Mrkaić (SPS) koja je zadržala funkciju predsednice SO Kula i u novoj koaliciji koja je naglasila “da će sarađivati sa novima parnerima, ali da neće komentarisati rad svojih prethodnika”. Na pitanje da li su bili upoznati sa nekim nezakonitim radnjama svojih dojučerašnjih koalicionih partnera i ako jesu zašto nisu na njih ukazali ranije, Mrkaićeva je kratko odgovorila rečima: “Ako sam u koaliciji, ja sam u koaliciji”.“
Dnevnik, 5. 10. 2012. godine