Saša Dragin

Datum rodjenja: 10. 6. 1972.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 10. 6. 1972.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1972. u Somboru.

Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, a srednju poljoprivrednu, smer veterina, u Futogu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti molekularne genetike domaćih životinja.

Usavršavao se u Slovačkoj.

Od 2001. godine radi kao asistent na predmetu „Fiziologija domaćih životinja“ i saradnik je na predmetu Fiziologija – veterinarski smer.

U periodu 2004-2007. godine obavljao je poslove zamenika sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, da bi u maju 2007. godine postao ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije. Od jula 2008. do marta 2011. godine bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ostaće upamćen kao ministar koji je predlagao da Srbija izvozi morsku ribu, ministar za čijeg je mandata nekoliko meseci vladala nestašica mleka, ali i kao jedan od ministara koji je direktno prozivao monopoliste u poljoprivredi.

Bio je pionirski, juniorski i seniorski prvak SFRJ u skijanju na vodi, a osvajao je medalje i na balkanskim i mediteranskim prvenstvima. U jednoj disciplini je postavio i državni rekord.

Da se ne bavi poslom kojim se bavi, kaže da bi bio kuvar. “Da nisam ovo što sam, bio bih sigurno kuvar, mada možda još nije kasno…” ( Press, 1.11.2010. godine ).

Govori engleski, a služi se nemačkim i slovačkim jezikom.