Sandra Božić

Datum rodjenja: 1. 1. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1979. godine.

Završila Fakultet političkih nauka u Beogradu.  

Od marta 2015. do marta 2018. bila je direktorka pančevačkog JKP „Grejanje“. Ostavku na tu funkciju podnela nakon što je izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije, umesto Vesne Rakonjac, kojoj je prestao mandat.

Povezan sadržaj

„U politiku sam ušla iz uverenja, a to mi je i struka, i u njoj iz uverenja i ostajem. Uvažavam tuđe mišljenje i tražim od drugih da uvažavaju moje, i to je princip od kojeg ne odustajem i za koji ću se uvek boriti. Član sam Gradskog odbora SNS i predsednica Unije žena. U tom poslu nalazim satisfakciju za ono što radim, a kroz postdiplomske studije za ono čemu težim, a to je doktorat na Fakultetu političkih nauka. Sve to, da, ali nikako na štetu funkcije koju obavljam. Ima još toga da se uradi na planu organizacije, racionalizacije, odgovornosti, kompetentnosti, na planu energetske raznovrsnosti i efikasnosti, moji kriterijumi su visoki i na njima ću istrajati bez obzira na cenu“, kazala je  Božić za sajt „Start013“. (Start 013, 5. 7. 2016. godine)

Predsednica je Unije žena SNS Pančevo i poverenica Gradskog odbora stranke u Pančevu. 

U maju 2020. zajedno sa poslanikom SNS Aleksandrom Martinovićem stupila je u štrajk glađu ispred Skupštine Srbije zbog toga što „tužilaštvo i sudstvo ne reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića“. Prethodno je samostalni poslanik Miladin Ševarlić započeo štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. (Fonet, 10. 5. 2020. godine) Nakon Ševarlića, istog dana, na štrajk glađu ispred Skupštine Srbije odlučio se i predsednik Dveri Boško Obradović („ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, već i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora“), a zatim su to učinili i Božić i Martinović.

Božić je sutradan, nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njenog kolege Martinovića, odlučila da prekine štrajk. (N1, 11. 5. 2020. godine)

 

Naslovna fotografija: Printscreen Youtube