Riza Halimi

Datum rodjenja: 16. 9. 1947.
Stranka: Partija za demokratsko delovanje | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 16. 9. 1947.
Stranka: Partija za demokratsko delovanje | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 16. septembra 1947. godine. 

Po obrazovanju fizičar i pre nego što je počeo intenzivno da se bavi politikom predavao je fiziku u srednjoj školi. 
Tri puta je biran za poslanika Narodne skupštine. Bio je predsednik skupštine opštine Preševo. Bio je jedini poslanik Koalicije Albanaca Preševske doline u sazivima od 2008. i 2012. godine.  
Predsednik je Partije za demokratsko delovanje. Na izborima održanim 16. marta 2014. godine njegova Partija za demokratsko delovanje osvojila je dva mesta u Parlamentu. 
Najavljujući učešće u izbornoj kampanji rekao je da je većina članova ove partije glasala za “nastavak aktivnog učešća na svim nivoima izbora, pre svega na lokalnim i parlamentarnim izborima, kao i za Nacionalni savet Albanaca, iako su sve vreme u diskusiji iznošeni ogromni problemi i nezadovoljstvo, naročito u Preševu, zbog ukidanja Osnovnog suda“ (RTS, 11. 2. 2014. godine). 
Druge albanske stranke i grupe građana iz Preševa i Bujanovca rešile su da bojkotuju izbore.

Nakon izbora Halimi je izjavio da je PDD odlučila da učestvuje na parlamentarnim izborima da bi ostvarila interese svojih birača i da je spremna da sa najjačom parlamentarnom strankom u Srbiji razgovara o svim modalitetima i mogućnostima učešća na nekom nivou vlasti.