Radoica Milosavljević

Datum rodjenja: 26. 7. 1948.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 26. 7. 1948.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Rođen je 1948. godine u Kruševcu. 
 
Na izbornoj listi SPS-a za parlamentarne izbore 2007. naveo je da je po obrazovanju diplomirani ekonomista, a 2008. da je diplomirani inženjer tehnologije. 
 
Član je Socijalističke partije Srbije od osnivanja, a bio je i predsednik Okružnog odbora te stranke. Od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca. Bio je direktor Sportskog centra Kruševac, predsednik FK Napredak i predsednik Sportskog saveza.
 
Vlasnik je preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže „Sloga“. Vlasnik je klinike „Sloga medik“ koja je prema pisanju medija izbrisana iz registra APR-a. Kako kaže, suvlasnik je više škole za menadžment, ali nije poznato koje. 
 
Domaći mediji navode da je dva puta osuđivan (zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave 1985. godine je osuđen na 18 meseci zatvora, a 1988. je ponovo osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja). Međutim, prema njegovim rečima bio je osuđen na 16 meseci zatvora i to 1978. godine zbog prekoračenja ovlašćenja na mestu predsednika Sportskog kluba Napredak. 
 
Široj javnosti je postao poznat nakon što je u procesu privatizacije kupio čak osam medija: RT Kruševac, RT Kragujevac, TV Pirot, RT Brus, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Požega, RT Dimitrovgrad i RT Pančevo. Spekulisalo se da je kupovinu obavio za račun visokog funkcionera SNS-a, takođe Kruševljanina Bratislava Gašića, ali je on demantovao da ima bilo kakve poslovne veze sa Gašićem.
 
Kako je jednom prilikom ispričao, jedina veza između Gašića i njega je što su iz istog sela. 
 
„Sam odlučujem gde ću da ulažem novac zarađen privatnim biznisom. Siguran sam da smanjenjem broja zaposlenih u medijima koje sam kupio i stavljanjem ovih kuća u sistem privatnog preduzetništva, mogu da zaradim. Imam tim ljudi koji se bave medijima i koji me savetuju, a nameravam i da sarađujem sa ljudima koje zateknem u ovim kućama“, rekao je Radosavljević.
Poslednji put ažurirano: 25. 12. 2020.