Predrag Berić

Rođen je 1976. godine,.
Po zanimanju je diplomirani profesor filozofije.
Izabran za poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine na izborima u maju 2012. Odbornik je u Skupštini opštine Novi Kneževac. 
Direktor je Narodne biblioteke „Branislav Nušić” u Novom Kneževcu.

„Ustalasalo se i prilikom kadrovanja u Narodnoj biblioteci „Branislav Nušić”. Dužnosti je razrešena v.d. direktora Dušanka Tomić, a po raspisnaom konkursu na tu dužnost je imenovan profesor filozofije Predrag Berić iz Novog Kneževca, inače odbornik i pokrajinski poslanik demokrata u Skupštini AP Vojvodine. Imenovanju Berića suprotstavili su se odbornici naprednjaka, smatrajući da ne ispunjava uslove, kao i činjenicu da nije dobio podršku i Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose jer su njegovo imenovanje od pet članova, dva bila za i troje uzdržanih.“

Dnevnik, 23. 6. 2014. godine

Član je Demokratske stranke. U aprilu 2014. gotovo kompletno rukovodstvo Demokratske stranke u Novom Kneževcu, među kojima i Berić, prešlo je u Novu demokratsku stranku, zbog, kako je objašnjeno, nezadovoljstva politikom Dragana Đilasa. Ali, u januaru 2015. svi članovi Opštinskog odbora Socijaldemokratske stranke ponovo su se učlanili u Demokratsku stranku. 
„Kako se navodi u saopštenju, predsednik DS Bojan Pajtić pre nekoliko nedelja „pozvao je na okupljanje svih demokratskih snaga u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, i članovi koji su se danas vratili u Demokratsku stranku učinili su to upravo zbog njegovog poziva“.
„Ovi članovi su pre nekoliko meseci napustili Demokratsku stranku i pridružili se Borisu Tadiću u formiranju Socijaldemokratske stranke, ali su brzo uvideli da je jedini način da se bore protiv nesposobne vlasti koju vodi Srpska napredna stranka da to čine kroz Demokratsku stranku koja je jedina stvarna opoziciona stranka“, navodi se u saopštenju.“
Blic, 23. 1. 2015. godine