Petar Filipović

Datum rodjenja: 6. 4. 1977.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 4. 1977.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Rođen je 1977. godine u Inđiji.

U biografiji navodi da je po zanimanju strukovni menadžer. Politički je aktivan od svoje 18 godine kada se u Inđiji i Novom Sadu uključuje u organizaciju studentskih protesta. Za generalnog sekretara Demokratske opozicije Srbije za Inđiju imenovan je u avgustu 2000. godine.

Nakon političkih promena 2000. u Inđiji izabran je za člana upravnog odbora JP „Radio Inđija“, a u decembru iste godine počinje da radi u Opštinskoj upravi Inđija kao jedan od najbližih saradnika tadašnjeg predsednika Skupštine opštine Inđija Gorana Ješića. Od 2000. do 2004. godine radio je na poslovima odnosa sa medijima i javnošću, reforme lokalne uprave, kao i na mnogim domaćim i međunarodnim projektima.

Nakon izbora 2004. godine imenovan je za šefa kabineta predsednika Opštine. U isto vreme obavlja i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Direkcije za izgradnju opštine Inđija, gde je 2008. godine izabran za predsednika Upravnog odbora. Član Demokratske stranke postaje u oktobru 2006. godine. Izabran je za predsednika Izvršnog odbora opštinskog odbora, a nakon toga imenovan je na funkciji zamenika predsednika Opštinskog odbora na kojoj se i danas nalazi.

U decembru 2008. godine je imenovan na funkciju pomoćnika predsednika Opštine Inđija koju je obavljao do trenutka imenovanja na funkciju predsednika opštine u avgustu 2012, umesto Gorana Ješića, koji je imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.