Nela Kuburović

Datum rodjenja: 7. 4. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 7. 4. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 1982. godine u Sarajevu.

Osnovnu i srednju školu završila je u Beogradu, a 2005. godine je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je, kako stoji u njenoj zvaničnoj biografiji na sajtu Ministarstva pravde, počela da radi u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde je postala sudijski pomoćnik. 
Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa, da bi posle formiranja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, počela da radi u toj kancelariji u Sektoru za normativne poslove. Kako stoji u njenoj biografiji, od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.
Povezan sadržaj

Pravosudni ispit je položila 2008, a javnobeležnički 2014. godine. U leto 2014. postavljena je za pomoćnicu ministra pravde u Sektoru za pravosuđe. Od 2015. godine je članica Komisije za sprovođenje izvršiteljskog ispita i predsednica Komisije za sprovođenje postupka imenovanja izvršitelja. U martu 2016. postala je i članica Komisije za sprovođenje javnobeležničkog ispita, kao i predsednica Komisije za utvrđivanje disciplinske odgovornosti javnih beležnika. 

Početkom avgusta 2016. postala je ministarka pravde.
 
Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.