Miroslav Vasin

Datum rodjenja: 18. 6. 1955.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 18. 6. 1955.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1955. godine u Beogradu.

Završio je gimnaziju u Bečeju i Pravni fakultet u Beogradu.

Od 1979. do 1981. radio je u preduzeću „Fadip“ iz Bečeja. Potom prelazi na mesto direktora pravnih poslova u Hemijskoj industriji Novi Sad (HINS). Od 1990. do 2002. godine radio je u kompaniji Albus“ kao pomoćnik generalnog direktora. Nalazio se na mestu predsednika Upravnog odbora istog preduzeća od 1991. do 1995. godine. Bio je sudija u Sudu časti Privredne komore SFRJ.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za rad i zapošljavanje postao je 2002. godine. Na toj funkciji ostao je do 2008. kada je unapređen u sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Nastavio je da radi taj posao i u aktuelnoj Vladi Vojvodine, jedino što je sektor preimenovan u sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Bio je predsednik Upravnog odbora AD “Albus“ od 1991. do 1995. godine, sudija u Sudu časti Privredne komore SFRJ, član Saveta za zapošljavanje Republike Srbije, član Saveta za zaštitu na radu Republike Srbije, predsednik Socijalno-ekonomskog saveta AP Vojvodine je bio u dva mandata. Bio je član Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica. Član je Štaba za vanredne situacije.

Obavljao je dužnost predsednika Odbora za izgradnju Edukativnog centra AP Vojvodine za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Nalazio se na čelu stručnog tima za izradu Programa za podsticanje privrede, preduzetništva i zanatstva AP Vojvodine.
Od 2008. do 2012. godine obavlja funkciju pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i i ravnopravnost polova, a od 2012. nalazi se na funkciji pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
Za predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu izabran je na izbornoj skupštini 9. marta 2013. godine, a u martu 2015.  pobedio je na direktnim stranačkim izborima za tu funkciju.