Miodrag Stojković

Datum rodjenja: 5. 7. 1964.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 7. 1964.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 5. jula 1964. godine u Leskovcu. 

U Leskovcu je završio osnovnu i srednju medicinsku školu. U Beogradu je završio Veterinarski fakultet 1990. godine i počeo da radi u farmaceutskoj fabrici „Zdravlje” u institutu za istraživanje, odakle je 1991. godine otišao u Hamburg. Tamo je do 1993. radio kao medicinski tehničar, a zatim otišao u Minhen gde je paralelno radio na nostrifikaciji diplome i postdiplomskim studijama na Veterinarskom fakultetu pri univerzitetu „Ludvig – Maksimilijan”.

Doktorirao je 1996. iz oblasti embriologije i biotehnologije, od 1997. jedan je od prvih naučnika u Evropi koji zajedno sa profesorom Ekhardom Volfom i dr Valerijem Zakhartčenkom počinje intenzivno da se bavi kloniranjem domaćih životinja. 

U maju 2005. godine je, zajedno sa svojim timom, klonirao ljudski embrion u terapeutske svrhe i tako postao prvi naučnik u istoriji kome je to pošlo za rukom. 
Šef je katedre za humanu genetiku na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Osnivač je specijalne bolnice za lečenje steriliteta “Spebo MEDICAL” u Leskovcu.
Kada su u februaru 2019. mediji preneli da je smenjen sa mesta šefa katedre, oglasio se putem svog „Tviter“ naloga, navodeći da ostaje na Fakultetu medicinskih nauka kao šef katedre, ali da će od rukovodstva te visokoškolske ustanove zatražiti pravo na ograničeno odsustvo, jer će morati uslove za naučni rad delimično da potraži u inostranstvu.
U avgustu 2019. izjavio je da je na Harvard otišao „gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge“. „Kada smo Petra i ja dobili ponudu, bilo je teško odvojiti se od Leskovca. Ali proveli smo godine u pokušaju da shvatimo zašto sistem mrzi onoga ko drugačije misli, zašto je bezuspešno dokazivanje da treba prozvati i kazniti falsifikatore diploma, a ne one koji na njih ukazuju. U takvoj atmosferi nije čudo što mala grupa ljudi političku vlast doživljava kao demonstraciju moći, pretnji i zastrašivanja koja u malim mestima postaje normalna pojava i na ulici“, izjavio je za „Nedeljnik“. 
Bio je narodni poslanik Demokratske stranke od 2012. do 2014. godine.  
Počasni je građanin Leskovca i dobitnik Sretenjskog ordena. 
Govori nemački i engleski jezik.