Mile Ilić

Datum rodjenja: 27. 7. 1954.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 27. 7. 1954.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1954. godine u selu Jovac u opštini Vladičin Han.

Osnovnu školu završio je u selu Beliševo, a gimnaziju u Nišu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na niškom Pravnom fakultetu.

Kao član Socijalističke partije Srbije izabran je na prvim višestranačkim izborima za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i poslanika Srbije u Veću Republika Savezne skupštine. Kasnije je, u još dva mandata, biran za saveznog poslanika u Veću građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije. U Skupštini Srbije bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost, a u obe skupštine bio je član Ustavne komisije, Zakonodavnog odbora i Odbora za pravosuđe i upravu.

Ostao je upamćen da je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma predložio Slobodana Miloševića za Nobelovu nagradu za mir. Kasnije je, zbog organizovanja izborne krađe 1996, smenjen sa svih gradskih i stranačkih funkcija.

Prilikom otkrivanja afere „Kofer“ tražio je od predsednika SPS-a Ivice Dačića da podnese ostavku i vanredan kongres stranke.

Početkom 2007. ponovo je postavljen na mesto predsednika Okružnog odbora SPS-a Nišavskog okruga.

Na izborima 2008. bio je izabran za narodnog poslanika. Mandat mu je trajao do 2012. godine.

Bio je vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Prištini, a sada je redovni profesor Univerziteta u Nišu i predsednik skupštine grada Niša.
Poslednji put ažurirano: 14. 1. 2015.