Milan Krkobabić

Stranka: Partija ujedinjenih penzionera Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Stranka: Partija ujedinjenih penzionera Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1952. u Kačarevu.

Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Beogradu.

Ističe da je tridesetogodišnje stručno iskustvo stekao radeći na bankarskim i finansijskim poslovima – od bankarskog pripravnika do generalnog direktora finansijske organizacije. Posebna oblast njegovog interesovanja i rada je privredna oblast zanatstva, malih i srednjih preduzeća. Učestvovao je u osmišljavanju, izradi i realizaciji velikog broja projekata vezanih za ovaj privredni segment.

Za zamenika gradonačelnika Grada Beograda izabran je 19. avgusta 2008. godine. Član je i jedan od osnivača Partije ujedinjenih penzionera Srbije, a pre osnivanja PUPS-a nije bio stranački angažovan. Sin je bivšeg predsednika PUPS-a Jovana Krkobabića, čiji je bio i zamenik.

Septembra 2012. imenovan je za generalnog direktora Javnog preduzeća „Pošte Srbije“. Kada je poslanik LDP Bojan Đurić u Skupštini Srbije upitao „da li je odgovorno to što je Vlada za direktora ogromnog javnog preduzeća postavila invalidskog penzionera Milana Krkobabića“, on je oštro demantovao tu informaciju. 

„Jedna laž ovog puta usmerena prema meni nije toliko značajna ali ako dozvolimo da na tome ostane onda bismo im omogućili da nastave dalje iznošenje nesitina’, rekao je Krkobabić i naveo da 50 odsto članova i rukovodstva PUPS nisu penzioneri.“ (Kurir, 20. 9. 2012. godine)

Nakon očeve smrti, aprila 2014. godine, dolazi na mesto predsednika stranke.

U avgustu 2016. izabran je za ministra bez portfelja u Vladi Srbije, a kroz nekoliko dana, na sednici Kadrovske komisije Vlade Srbije, razrešen je dužnosti generalnog direktora „Pošta Srbije“.

U Vladi Srbije, formiranoj u oktobru 2020, postao je ministar za brigu o selu. Istu funkciju zadržao je i u Vladi formiranoj u oktobru 2022, a potom i u narednoj, formiranoj u maju 2024.