Lazar Krstić

Datum rodjenja: 30. 11. 1983.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 11. 1983.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:

Lazar Krstić rođen je 1984. godine u Nišu.

Završio je Gimnaziju „Bora Stanković“ u svom rodnom gradu. U tom periodu bio je polaznik kurseva Istraživačke stanice Petnica. Bio je učesnik »Serbian Youth Leadership Programa«, 2001. godine, koji je sponzorisala američka vlada. Tada je proveo četiri nedelje u Ohaju, da bi se upoznao sa američkim školskim sistemom i pohađajući kurs o pregovaranju u Vašingtonu, gde su za našu delegaciju upriličeni sastanci sa članovima State Departmenta.
 
Univerzitet Jejl upisao je 2003, a završio 2007. godine. Krstić se tokom studija fokusirao  na etiku, politiku, ekonomiju i matematiku. 
Dobitnik je velikog broja nagrada iz oblati matematike i političke ekonomije.
U intervjuu za sajt Srpska dijaspora na početku 2006. je rekao: „Matematikom se sa ljubavlju bavim i to nije nešto uz šta ću provesti ceo svoj život. Politika je u SAD ekskluzivitet. Za mene nije, jer mene inače interesuje Evropa, naše mesto u EU, budućnost Evropske unije i budućnost Srbije.“ 
Nakon završetka studija radio je u konsultantskoj kući Mekinzi.
Sredinom avgusta 2013. prihvatio je poziv Aleksandra Vučića da bude ministar finansija u rekonstruisanoj Vladi Srbije. Aprila 2014. godine ponovo je imenovan za ministra finansija. 

Iako ga je Aleksandar Vučić predstavio kao „stručnjaka sa Jejla“ činjenica da je Krstić zapravo kao stipendista Karić Fondacije i student Alfa BK Univeziteta otišao na školovanje u Ameriku izazvala je polemike u javnosti, kao do tada nepoznati podatak njegove biografije.
Ostavku na funkciju ministra finansija podneo 12. jula, ali je kazao da ostaje specijalni savetnik premijera Aleksandra Vučića.
Govori engleski, francuski i nemački jezik.