Igor Novaković

Datum rodjenja: 10. 7. 1970.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 10. 7. 1970.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1970. godine u Nišu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao na Elektronskom fakultetu u Nišu. Magistrirao je i doktorirao na „Univerzitetu evropskih studija“ u Beogradu.

Profesor je univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Radi kao profesor Visoke poslovne škole u Blacu i dodatno je angažovan na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu. Obavlja poslove i pomoćnika direktora za nastavu.

Radio je u privredi sedam godina.

Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i predsednik Okružnog odbora SPS-a Niš.

Od 2008. do 2012. godine bio je predsednik niške opštine Palilula. Nakon izbora održanih 2012. izabran je prvo za predsednika Skupštine opštine Palilula, ali samo nekoliko dana kasnije imenovan je za pomoćnika gradonačelnika Niša. Već krajem septembra 2012. podneo je ostavku na tu funkciju, navodno iz „moralnih“ razloga, ali se uskoro ispostavilo da je Novaković postavljen za v.d. direktora ED „Jugoistok“ iz Niša. Sa te funkcije smenjen je u martu 2014. godine zbog „uočenih propusta u radu“. Avgusta 2012. izabran je i za predsednika rukometnog kluba „Železničar“ iz Niša. U martu 2013. godine Vlada Srbije ga je imenovala za jednog od članova Saveta Medicinskog fakulteta ali je na tu funkciju podneo ostavku u novembru 2013. godine.

Predsednik je Okružnog odbora SPS Nišavskog okruga od jula 2011. godine. Iako na unutrastranačkim izborima krajem 2014. godine nije dobio podršku članstva, predsednik SPS Ivica Dačić ga je kooptirao u Glavni odbor SPS.

Krajem januara 2015. godine uhapšen je sa još pet osoba zbog sumnje da je umešan u korupciju.