Goran Trivan

Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1962. godine u Kladovu.

Završio je Šumarski fakultet, odsek Pejzažna arhiktetura.

U zvaničnoj biografiji koja je stigla Narodnu skupštinu u predlogu za sastav Vlade Ane Brnabić stoji da je Goran Trivan 1991. postao ministar za omladinu i sport, a da je nakon toga počeo da radi u JP ”Srbijašume”, najpre kao direktor Biroa za projektovanje, planiranje i razvoj. Kasnije je postavljen na mesto Izvršnog direktora te kompanije.

Na jesen 2001. godine uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo „podstrekivanja“ čime je omladinski kamp „Karataš“ kod Kladova oštećen za 6,5 miliona dinara. Kako piše beogradski list ”Blic” Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu zbog apsolutne zastarelosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Trivan se teretio da je u toku 2000. godine podstrekao generalnog sekretara omladinskog kampa Đerdap Šimeta Čičkovića da iskoristi svoj položaj i obezbedi mu deo stana, površine 78 kvadrata u Beogradu. Trivanu je, kako je stajalo u optužnici, JP „Srbijašume“, u kojem je bio zaposlen, delimično rešilo stambene potrebe obezbeđivanjem jednog dela navedenog stana u površini od 70 m2, dok za kupovinu drugog idealnog dela istog stana nije imao novčanih sredstava.

Povezan sadržaj
Tim Istinomera 29. 10. 2019.

Član je Socijalističke parije Srbije, a bio je koordinator SPS-a za Timočku krajinu. U februaru 2016. godine izabran je za potpredsednika GO Beograd.

Predsednik je Kulturno-umetničkog društva „Ivo Lola Ribar” iz Beograda.
Na mesto sekretara za zaštitu životne sredine grada Beograda postavljen je 2008. godine.
Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić predložila je Gorana Trivana za ministra za zaštitu životne sredine
Od 2017. godine Trivan je ministar za zaštitu životne sredine.
U oktobru 2019. ministru je svečano uručeno specijalno priznanje za džentlmena godine, u okviru Regionalne konferencije „Jaka žena“ održane u Vrnjačkoj banji.