Dušan Mrakić

Datum rodjenja: 24. 8. 1957.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 24. 8. 1957.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1957. godine u Sarajevu.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Radno iskustvo je sticao u kompaniji Energoinvest iz Lukavice kod Sarajeva. Radio je na poslovima konstruktora, glavnog inženjera i direktora, a radno je bio angažovan i u preduzećima Jugotrejd – Energoinvest, Elektrik Bač i Gas – Invest.

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu rudarstva i energetike imenovan je 2008. godine. Ponovo je izabran na istu funkciju jula 2012.

Predsednik je komisije za polaganje stručnih ispita za rukovodioce gasnih instalacija.

Od 1984. do 2011. godine je radio kao Savezni fudbalski sudija. Zanimljivo je da kada govori o tom periodu Mrakić uopšte ne krije da je bio pristrasan i da je sudio u korist Crvene Zvezde.

„Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi. Uvek su slavili, osim jednom u Zemunu, gde su remizirali – 1:1, golom Milenka Acimovića iz ofsajda, jer je Drulić bio uz zemunskog golmana. Vagao sam situaciju, ali nisam mogao da poništim pogodak. Srce i duša su tako hteli.“

Sport, 20. 10. 2010. godine

Od 1995-1999. godine je bio Predsednik nadzornog odbora udruženja fudbalskih sudija Beograda, a od 2004-2009. godine Predsednik stručnog udruženja fudbalskih sudija Beograda. Bio je član komisije Fudbalskog saveza Srbije za pravila fudbalske igre i UO Udruženja fudbalskih sudija Beograda.

Bio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, trenutno obavlja funkciju člana Upravnog odbora FK „Crvena Zvezda“.