Đorđe Todorović

Datum rodjenja: 1. 1. 1991.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1991.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen 1991. godine. 

Navodi da je diplomirani inženjer organizacionih nauka.

Nakon lokalnih izbora 2016. postao je odbornik u Skupštini opštine Palilula.  

Bio je polaznik Akademije mladih lidera Srpske napredne stranke.

„Obradovala me je mogućnost dodatnog usavršavanja znanja i veština. Drago mi je što sam u stranci, u kojoj sam godinama aktivno doprinosio svojim radom i zalaganjem, dobio šansu da se politički edukujem i afirmišem. Posebno bih izdvojio veštine javnog predstavljanja i debatovanja, koje su izuzetno važne za razvoj karijere svakog mladog političara. Takođe, imali smo i niz predavanja i treninga iz oblasti javnih politika i političkih sistema, rada lokalnih samouprava, istorije višestranačja u Srbiji i međunarodne saradnje. (…) Velika privilegija je bila slušati predavanja šefa države. Mislim da je svako od nas, ko je toga dana bio u toj prostoriji, mogao da čuje nešto korisno i poučno, i nadam se da će takvi susreti predsednika i mladih biti češći. Posebno me je motivisalo kada je rekao da moramo da vodimo odgovornu politiku i da ne dozvolimo sebi da živimo na račun svoje budućnosti, već da sada gradimo temelje za generacije koje dolaze. (…) Imali smo veliki broj gostujućih predavača iz sveta politike, medija, ali i profesora različitih fakulteta. Međutim, Sandra Božić, Milenko Jovanov, Miloš Vučević i Marko Đurić, kao visoki funkcioneri SNS, ostavili su na mene najjači utisak. Kroz svoje neprocenjivo političko iskustvo, dočarali su nam načine predstavljanja i odbrane stavova Stranke.“ (SNS Informator, maj 2020) 

Na redovnim parlamentarnim izborima održanim u junu 2020. bio je na šestom mestu liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Izabran je za poslanika u Skupštini Srbije.

„Visoka pozicija na listi ‘Aleksandar Vučić – Za našu decu’ jeste bilo prijatno iznenađenje, ali pre svega predstavlja čast i odgovornost. Spreman sam da marljivim radom opravdam poverenje građana i predsednika Vučića, na čiju inicijativu je i podmlađena naša lista. Srbija će videti mnogo novih lica, novu energiju i želju da na temeljima odgovorne politike gradimo dalje i stvaramo još bolje uslove za život mladih ljudi u našoj zemlji.“ (Blic, 1. 8. 2020. godine) 

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 24. 9. 2021.
Siniša Dedeić 26. 10. 2020.

Na pitanje ko su mu uzori u politici i ima li prijatelje među starijim kolegama, odgovorio je: 

„Oduvek me je privlačila borba za ideje i uverenja, hrabrost da se iste sprovedu i na tom putu ne odustaje bez obzira na pritisak i probleme. Prepoznajete i sami karakteristike Aleksandra Vučića u ovim rečima koji je bez sumnje pravi uzor mnogima, ne samo u našoj stranci, već u srpskoj politici generalno. Kolege sa kojima sam sarađivao u prethodnom sazivu smatram i ličnim prijateljima. I to je prirodno, jer mi smo saborci.“ (Blic, 1. 8. 2020. godine) 

Foto: Printscreen Youtube/RTS