Biljana Popović Ivković

Datum rodjenja: 5. 4. 1972.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 4. 1972.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođena je 1972. godine u Beogradu.
 
U Beogradu završila osnovnu i srednju ekonomsku školu.
 
Diplomirala je na Višoj ekonomskoj školi, a potom na Fakultetu za poslovne studije. Trenutno pohađa master studije  na Fakultetu organizacionih nauka, navodi se u njenoj zvaničnoj biografiji na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Ističe da je karijeru započela na Radio-televiziji Srbije 1992. godine, kao honorarni saradnik. Nekoliko godina kasnije počela je da radi u Jutarnjem programu RTS-a.
 
„Dve godine kasnije prelazi u Informativni program RTS-a, gde obavlja novinarski, a kasnije i urednički posao. Prelazi na ‘Pink’ televiziju 2002. godine, a potom na BK televiziju gde postaje urednik i voditelj centralne informativne emisije ‘Telefakt’. Kratko je radila na TV Enter, a posle porodiljske pauze nastavlja svoju karijeru u oblasti PR i marketinga. Kao urednik specijalizovane političke emisije ‘Iza vesti’ i urednik u Informativnom programu, 2010. godine prelazi na TV Avala“, ističe u biografiji. 
 
Napominje da napušta novinarstvo 2011. godine, dodajući da je „tokom svoje novinarske karijere pratila gotovo sve značajne događaje, od parlamentarnih i predsedničkih izbora, vanrednih događaja, terorističkih napada, elementarnih nepogoda“.
 
Nakon izlaska iz novinarstva, navodi, „postaje konsultant više kompanija“.
 
„Od 2012. do 2014. godine bila je savetnik u Kabinetu predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, a od 2014. godine do postavljanja na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova bila je načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije“, piše u biografiji.
 
Navodi da je završila više specijalizovanih obuka vezanih za izveštavanje u vanrednim okolnostima, kao i  specijalizovani program Profil Public Relations, „Odnosi sa medijima i nastupi u javnosti“.
 
Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.
 
U javnosti se najčešće spominje i kao supruga Branislava Ivkovića, nekadašnjeg šefa beogradskih socijalista i ministra u dve Vlade Mirka Marjanovića (1994-1998).
 
U decembri 2020. izabrana je za državnu sekretarku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu Tomislav Momirović, potvrđeno je Tanjugu u tom ministarstvu.