Aleksandar Pavić

Datum rodjenja: 16. 10. 1990.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 16. 10. 1990.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Mesto:

Rođen 1990.  u Zrenjaninu.

Navodi da je po zanimanju diplomirani pravnik. 

U Demokratskoj stranci je od 16. oktobra 2008. godine. „U stranci prošao sve omladinske faze, od člana Kluba DO Zrenjanin, Novi Sad, kordinator za region Vojvodine u dva mandata, poverenik Kluba demokratske omladine Vojvodine“, piše „Blic“

Kako se dodaje, bio je član predsedništva Demokratske omladine u dva mandata. „Učesnik u svim kampanjama od 2008.godine. Kandidat za odbornika u Skupštini grada Novog Sada za lokalne izbore 2016. godine“.

Za predsednika omladine Demokratske stranke izabran je krajem novembra 2019. „Reč je o mladoj nadi u struji koja je bliža ideji ujedinjenja Demokratske stranke nego onoj koja se drži Saveza za Srbiju“, pisao je tada „Blic“. 

„Demokratska omladina će u narednom periodu imati jasan stav i jasnu politiku o svim temama. Bićemo najhrabriji deo DS-a, govorićemo ono što naše starije kolege nekad ne smeju, radićemo ono što se oni ne usuđuju, bićemo glasniji, organizovaniji, hrabriji i odvažniji od svih na političkoj sceni Srbije“, najavio je Pavić svoje aktivnosti posle izbora. (Blic, 26. 11. 2019. godine)

Samo šest dana od izbora novog rukovodstva DO, Izvršni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd i Demokratske omladine.

Pavić je saopštio da ih je šokirala i zabrinula ova odluka. Kako je dodao, znali su da novoizabrano rukovodstvo Demokratske omladine ne odgovara pojedincima u vrhu stranke, ali i mnogima van nje koji su se aktivno uključili u izbore u omladini.

„Od samog početka je bilo jasno da omladinci nisu jedini koji učestvuju na ovim izborima, da razni centri moći ulažu napore da na izborima ne pobede oni koji imaju većinsku podršku omladine u DS i da se na grub način mešaju u izborni proces u stranci koja je nekada mogla da se pohvali po tome da je jedina koja ima unutarstranačku demokratiju“, naveo je Pavić. (Danas, 30. 11. 2019. godine)

U junu 2020. prešao je u Socijalističku partiju Srbije.

„Razlozi zbog kojih sam iz Demokratske stranke prešao u Socijalističku partiju Srbije su lične prirode, ali i posledica svega onoga što se proteklih meseci dešavalo u DS. Mnogobrojna raspuštanja odbora i nerazumevanje rukovodstva doprinela su da nakon dvanaest godina koliko sam bio u DS odem iz nje. Po prirodi sam socijaldemokrata, a Socijalistička partija Srbije je tu najbliža nekoj ideji koju ja imam“, kazao je Pavić. (Danas, 2. 7. 2020. godine)  

Na pitanje zar mu ne smeta to što je SPS blizak SNS protiv čije su se vlasti borile demokrate ovih godina, ali i ne tako davna ratna retorika socijalista, Pavić odgovara da je od ratova prošlo dosta vremena, a ratna retorika je dosta promenjena. Kazao da je u SPS dospeo na poziv nekih drugara koji su već odavno u Socijalističkoj partiji Srbije, da je upoznao Dušana Bajatovića, ali da „predsednika Ivicu Dačića tek treba da upozna“. Negirao je da je transfer u SPS ugovorio još uoči izbora, već  je kazao da je hteo da sačeka da prođu izbori da, kako je istakao, ne bi bilo različitih priča.

„Znao sam da će se provlačiti priča u javnosti da sam dobio neke funkcije. Nisam dobio ništa i iskreno ne očekujem neki angažman u SPS. Ništa mi nije nuđeno, ni mesto u Srbijagasu, kako to spekuliše u javnosti. Ja imam posao u jednoj privatnoj špediterskoj firmi u Novom Sadu. Otišao sam iz DS jer je situacija bila mučna i više nisam mogao da izdržim to da li je odbor omladine DS raspušten ili nije. Statutarna komisija DS ovih dana je ipak potvrdila da odbor nije raspušten“, rekao je Pavić, dodajući da je u SPS otišao sam i da nije povukao nikoga iz DS. (Danas, 2. 7. 2020. godine)  

Foto: [email protected]