Aleksandar Bijelić

Datum rodjenja: 25. 1. 1975.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 25. 1. 1975.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 25. januara 1975. godine u Karlovcu, Republika Hrvatska. 

U rodnom mestu je završio osnovnu školu i prva dva razreda prirodno-matematičke gimnazije, 11. beogradsku gimnaziju, završio je 1993. godine. Kasnije je stekao zvanje diplomiranog menadžera. 

Radio je pri kabinetu premijera Zorana Đinđića, a u javnosti je najpoznatiji kao lični vozač pokojnog premijera. Bio je i jedan od svedoka na suđenju za njegovo ubistvo. 
Bio je na poziciji izvršnog direktora EP 2005, preduzeća koje se bavilo organizacijom Evropskog prvenstva u košarci. Na ovoj poziciji bio je zadužen za infrastrukturu i izgradnju objekata. Kasnije je bio direktor marketinga Fudbalskog saveza Srbije. 
Od januara 2008. godine počeo je da radi u Kancelariji za Nacionalni investicioni plan kao koordinator izgradnje obilaznice oko Beograda. Bio je pomoćnik  gradonačelnika Beograda, a u septembra 2009. imenovan za  pomoćnika gradonačelnika u oblasti ekonomskog razvoja u Gradskoj upravi- gradski menadžer.

 
U aprilu 2014. godine je priveden i zadržan u pritvoru jer je osumnjičen za zloupotrebu položaja. Bijelić i još osam osoba terete se za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra. 
 Govori engleski jezik.
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.