Aja Jung

Datum rodjenja: 30. 11. 1971.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 11. 1971.
Stranka: vanstranačka "ličnost" | Svi akteri
Mesto:
Rođena je 1972. godine u Beogradu.
Navodi da je završila osnovnu baletsku školu „Lujo Davičo”, u klasi Marije Janković. Ističe da je bila stipendistkinja “Joffrey Ballet School“ u Njujorku, a da je paralelno bila uključena u programe Univerziteta „Džulijard“, Baletskog instituta „Njubert“ pri „Karnegi Holu“ i Brodvejskog centra za igru.
Karijeru slobodne igračice i koreografkinje započela je, navodi, početkom devedesetih u beogradskom pozorištu “Atelje 212“. Ističe da je od 2010. godine na poziciji potpredsednice evropskog odseka Svetske plesne alijanse – WDA Europe, sa sedištem u Rimu, da je bila zaposlena u Međunarodnom savetu za igru pri UNESCO, kao i da je u dva navrata bila imenovana za ambasadorku igre u ime ove organizacije. 
Osnivačica je i umetnička direktorka Beogradskog festivala igre, koji se od 2004. godine održava u Srbiji. Na zvaničnom sajtu festivala piše da je ga je UNESCO 2006. godine proglasio vodećim projektom u oblasti kulture u regionu Jugoistočne Evrope, a da je zatim usledio prijem u Svetsku alijansu umetničke igre (WDA – ITI UNESCO). 
Osnovala je 2010. godine i Nacionalnu Fondaciju za umetničku igru u Beogradu. Kroz ovu instituciju pokrenuta je, kako se napominje, Baletska škola u Srbiji. Pored projekata iz oblasti edukacije i promocije igre, fondacija je 2017. godine realizovala prvi Karavan igre.
Na lokalnim izborima u martu 2018. godine bila je kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda, druga na listi “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, kao nestranačka ličnost.
Od juna 2018. odbornica je u Skupštini grada Beograda.
Naslovna fotografija: FoNet/Zoran Mrđa