Početna Akteri Saša Dragin

Saša Dragin

Zanimanje: docent
Obrazovanje: doktor agronomije
Stranka: Demokratska stranka
Funkcija u stranci: član Gradskog odbora
Mesto: Novi Sad
Datum rođenja: 10.06.1972.
Biografija
Rođen je 1972. u Somboru.

Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, a srednju poljoprivrednu, smer veterina, u Futogu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti molekularne genetike domaćih životinja. Usavršavao se u Slovačkoj.

Od 2001. godine radi kao asistent na predmetu "Fiziologija domaćih životinja" i saradnik je na predmetu Fiziologija - veterinarski smer. U periodu 2004-2007. godine obavljao je poslove zamenika sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, da bi u maju 2007. godine postao ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije. Od jula 2008. do marta 2011. godine bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ostaće upamćen kao ministar koji je predlagao da Srbija izvozi morsku ribu, ministar za čijeg je mandata nekoliko meseci vladala nestašica mleka, ali i kao jedan od ministara koji je direktno prozivao monopoliste u poljoprivredi.

Bio je pionirski, juniorski i seniorski prvak SFRJ u skijanju na vodi, a osvajao je medalje i na balkanskim i mediteranskim prvenstvima. U jednoj disciplini je postavio i državni rekord. Da se ne bavi poslom kojim se bavi, kaže da bi bio kuvar. “Da nisam ovo što sam, bio bih sigurno kuvar, mada možda još nije kasno...” ( Press, 1.11.2010. godine ).

Govori engleski, a služi se nemačkim i slovačkim jezikom. 
Najčitanije