Ko se nije nadao, a ušao je u parlament?
Po čemu je posebno zanimljiv ulazak Vladimira Grahovca u parlament?
Fotografija “dede, sina i unuka” nije nastala tokom aktuelnog okršaja Jermenije i Azerbejdžana
Fotografija trojice jermenskih vojnika, koja Internetom kruži još od maja 2016. godine, sada se učestalo deli na društvenim mrežama uz dezinformaciju da je nastala ovih dana, tokom aktuelnog oružanog sukoba između Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah.
Novaković: Protiv režima neprestanom borbom – na ivici incidenta
Da li je nalaz Insitituta Univerziteta u Geteborgu da je Srbija izborna autokratija i da je jedna od zemalja koja se najviše autokratizovala, samo potvrda osećaja opozicione javnosti u Srbiji, ili ta ocena može da ima i neku funkciju u budućnosti? Pitanje je kako je zapravo došlo do toga da nekoliko dana uoči 5. oktobra, dve decenije od promena, danas slušamo slične ocene međunarodnih organizacija koje smo već čuli poslednjih godina 20. veka.
Antić odgovara Bešlinu: Falsifikator ne može biti neznalica
„Možete da ne prihvatite argumente istoričara, koji su za razliku od Vas proučavali ovo pitanje, ali zašto zanemarujete tvrdnje tvoraca savremene autonomije Vojvodine da ona nema veze sa vremenom koje je prethodilo četrdesetim godinama prošlog veka, a posebno ne sa Srpskom vojvod(ov)inom ili Vojvodstvom Srbija i Tamiški Banat?”
Srbija regionalni “lider” u nebrizi za socijalno najugroženije
Bez pijaće vode i mogućnosti da zarade dnevnicu koja im je jedini izvor prihoda, izuzeti iz prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra i protivpravno lišeni slobode dok su neosnovano zadržavani u prihvatnim centrima i centrima za azil - takav su državni tretman, po analizi Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11, “uživali” oni koji su bili najugroženiji tokom vanrednog stanja.
Borislav Novaković za Istinomer podcast: Korupciju prati represija
„Galens kompanija je kupila brodogradilište. Novim planom generalne regulacije, baš u tački gde je brodogradilište, planira se kompleks zgrada od 20 spratova. Pa sad ja vas pitam da li treba veći dokaz?“, kaže Borislav Novaković u razgovoru s Danicom Vučenić za Istinomer podcast „U mikrofon“ o navodnoj trgovini uticajem u vezi s projektom „Novi Sad […]
Krenućemo u izgradnju metroa 2020. godine
Dok je još bio gradonačelnik Beograda 2018, Siniša Mali je najavio da će izgradnja metroa početi ove, tj.  2020. godine. Prva linija, kako je govorio, trebalo bi da bude završena do kraja 2022. godine. Obećanje o izgradnji metroa bilo je i deo kampanje Srpske napredne stranke za beogradske izbore 2018. (što se može videti i […]
U Jermeniji i Azerbejdžanu nema srpskog oružja
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Srbiji i Jermenija i Azerbejdžan bratski i prijateljski narodi. U ratu koji je izbio oko Nagorno-Karabaha nema srpskog oružja, izjavio je Vučić, dodavši da smo im prodavali – municiju, “doduše više Azerbejdžanu, nego Jermeniji”. “To su bile dozvoljene “end user” destinacije, ali topovi i tenkovi, bespilotne letelice […]
Lučić nije shvatio šalu o čipovanim maskama
Video snimak koji navodno razotkriva prisustvo uređaja za praćenje u zaštitnim maskama je zapravo šala jednog Fejsbuk korisnika. Nakon što je, ne shvatajući ironiju, njegov video podelio veliki broj ljudi na Tviteru i Fejsbuku, Dimitris Ververelis se ogradio od širenja te dezinformacije.
Opasno po decu da vide Ivanovića, kad porastu neće plaćati parking
Naslovna fotografija: FoNet/Beoinfo