Klinika za kardiohirurgiju u Nišu najkasnije do 1. oktobra

Ministar zdravlja o završetku zgrade kardiohirurgije niškog Kliničkog centra. (KCN, 21. 7. 2014. godine)
"Napravili smo dogovor da bukvalno do 1. oktobra budu prvi pacijenti i prve operacije u toj zgradi (Klinike za kardiohirurgiju) koja je trebalo da pre četiri godine bude gotova."

Ministar zdravlja je u julu prilikom obilaska gradilišta nove zgrade Kliničkog centra izjavio da bi zgrada Klinike za kardiohirurgiju trebalo da bude „stavljena u funkciju“ za najviše dva meseca. Izgradnja objekta je počela još 2008. godine, a završetak kasni pune tri godine. Lončar je kazao da su u međuvremenu otklonjeni problemi zbog kojih se kasnilo, ističući da zgradi nedostaje upotrebna dozvola, dok je skoro sve ostalo odavno urađeno.

http://www.youtube.com/watch?v=wnMxIG6hDB0#t=36

„Napravili smo plan kako će ta zgrada da krene da radi do 25. septembra ili 1. oktobra. Evo, sad vam to kažem, sad smo se to dogovorili – kaže ministar Lončar.“
Južne vesti, 21. 7. 2014. godine

http://www.youtube.com/watch?v=id-u4OWbn9c#t=136

On je istakao da se dogovorio sa čelnim ljudima Niša da svakog meseca Ministarstvo zdravlja dobija izveštaj o tome kako radovi napreduju.

Ipak, prošlo je skoro tri meseca, a Klinika za kardiohirurgiju još nije otvorena. Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović ističe da bi, nakon primopredajnih radova i sanitarnih i zdravstvenih inspekcija, upotrebna dozvola mogla da bude izdata oko 20. oktobra. Otvaranje Klinike predviđeno je za 24. novembar.

Neispunjeno obećanje ministra zdravlja.

Ministar Lončar otvorio je novoizgrađenu Kliniku za kardiohirurgiju i transplantologiju u Nišu 24. novembra.